Google Street View under eld för integritet i Tyskland

Google Street View under eld för integritet i Tyskland

Google Street View under eld för integritet i Tyskland

Google är under eld igen på grund av sekretessfrågor i Tyskland efter inledande oro över WiFi-sniffning angående Google Street View-teamet. Den här gången är tyska tjänstemän oroade över att Google bara ger byggägare bara fyra veckors tid att välja bort och få sina byggnader inte att visas på Google Street View. Google säger att det kommer att implementera Street View i tjugo av de största tyska städerna, inklusive München och Berlin, och fastighetsägare kommer att ha fyra veckor på sig att registrera sig för att se till att deras byggnader inte dyker upp online.

I ett blogginlägg argumenterar Tysklands federala kommissionär för dataskydd, Peter Schaar, att “invändningar bör vara möjliga hela tiden” och att “det bör också säkerställas att alla klagomål behandlas innan” Google lanserar Street View i Tyskland.

Google säger för sin del att det kommer att uppfylla förfrågningar om att dölja byggnader inom fyra veckors fönster. Efter tidsfristen är det dock bara fastighetsägare utanför 20-stadsområden som kan göra sådana förfrågningar, antingen skriftligen eller med hjälp av onlineverktyget. Google nämnde inte hur det kommer att hantera förändringar i fastighetsägarskapet – till exempel om ytterligare sex månader om du köper ett hus från någon som inte har valt bort tidigare och vill välja bort nu.

De tjugo städerna inkluderar: Berlin, Bielefeld, Bochum, Bonn, Bremen, Dortmund, Dresden, Duisburg, Düsseldorf, Essen, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Köln, Leipzig, Mannheim, München, Nürnberg, Stuttgart och Wuppertal.

Arkiverat i Allmänt> Webb. Läs mer om Web 2.0.