Google vill främja positiva sociala upplevelser i VR

Google vill främja positiva sociala upplevelser i VR

Internettrolling är tyvärr en sorglig del av verkligheten. Visst, ibland kan det vara roligt, men oftare kan det vara irriterande och i vissa fall till och med skadligt eller betyda i den utsträckning det skulle betraktas som mobbning, så tänk dig att ta det med i virtuell verklighet. Tänk dig det trolling man kan stöta på, och med tanke på VR: s uppslukande natur kan det vara värre!

Den goda nyheten är att detta är något som Google redan har övervägt, varför de jobbar med att försöka skapa en positiv social upplevelse i virtuell verklighet, eller att vara mer specifik, en del av sin Daydream VR-plattform. Företaget har på sin blogg avslöjat några saker de har gjort och implementerat för att säkerställa korrekt beteende.

Google citerar ett exempel på shopping i VR där en användare kan placera en hatt på en annan användare, och den användaren inte kan ta av den, vilket betyder att de skulle behöva starta om hela upplevelsen, varför Google har experimenterat med att bygga ett personligt utrymme runt en användare för att förhindra att andra invaderar den.

”Alla ska känna sig säkra och bekväma i VR. Om vi ​​kan förutse andras handlingar kan vi kanske avskräcka negativt socialt beteende innan det börjar. Genom att till exempel utforma personligt utrymme runt varje användare kan du förhindra att andra människor invaderar det personliga utrymmet. ” De försökte också uppmuntra positiva interaktioner, som när avatarhänder rörde i hög hastighet, skulle det betraktas som en high-five, medan försök att slå en avatars kropp inte skulle göra någonting.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Google och Virtual Reality (VR).