Google vill ha fler mobilvänliga webbplatser

mobile friendly label

Med tanke på hur många av oss som har tillgång till smartphones är det inte förvånande att många av oss också spenderar mycket tid på att surfa på webbplatser på våra smartphones och surfplattor. Tyvärr spelar webbplatser som är utformade för skrivbordet inte nödvändigtvis bra med mindre skärmar som smartphones och surfplattor, och det är därför det är viktigt att ha en mobilvänlig webbdesign idag.

För ett par år sedan började Google faktiskt märka webbplatser som ”mobilvänliga” i sökresultaten, och förra året började Google ranka mobilvänliga webbplatser högre. Men det ser ut som att Googles strävan efter mobilvänliga webbplatser fortfarande pågår för i ett nyligen inlägg på deras Webmaster Central-blogg lyfter Google fram några av de förändringar de planerar att göra.

Enligt Google, “I dag tillkännager vi att början i maj kommer vi att börja lansera en uppdatering av mobila sökresultat som ökar effekten av rankningssignalen för att hjälpa våra användare att hitta ännu fler sidor som är relevanta och mobilvänliga.” Även om det är liten eller ingen detalj, låter detta i princip som att Google kommer att börja prioritera mobilvänliga webbplatser ännu högre än tidigare.

För slutanvändaren kan det bara vara bra, men om du är en webbplatsägare som ännu inte har gjort övergången, borde du antagligen, eller om du redan har skapat en mobilvänlig webbplats, kan du gå vidare över till mobilvänligt test för att se om det passerar.

Filed in Cellphones> Web. Läs mer om Google.