Google vill skapa en bakgrundshistoria för sin AI-assistent

Snart kan du spela äventyrsspel med Google Home

google hemPå Google I / O nyligen tog företaget bort Google Assistant, en ny AI-driven assistentfunktion som skulle ta sig in i produkter som Google Home och deras nya Allo-meddelandeprogram. Hittills ser och låter Google Assistant lovande ut, och Google hoppas kunna förbättra det ytterligare genom att ge det en bakgrundshistoria.

Enligt en rapport från Fast Company har det avslöjats att Google har gett Ryan Germick (som leder Google Doodle-teamet) och Emma Coats (en frilansartist som har arbetat på Pixar) att skapa en bakgrundshistoria för sin assistent. Tanken är att genom att ge assistenten en bakgrundsberättelse skulle det göra interaktion med AI roligare.

Eftersom Google designade den nya assistenten så att den skulle vara mer konversativ skulle det kännas mindre som en robot att injicera några berättelser och lite humor, plus det skulle också uppmuntra användarna att interagera med den mer. Coats liknar detta med hur vi tenderar att naturligt bli vänner med människor vi tillbringar mycket tid med.

”Du blir vän med människor eftersom du tillbringar mycket tid med dem. Det har gjorts studier som visar att det inte nödvändigtvis spelar någon roll om du omedelbart klickar med någon. En sak vi gör är att göra karaktären så underhållande som vi kan, så att du vill spendera tid med den. ”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om AI (artificiell intelligens) och Google.