Google vill veta vad du älskar

WDYL

WDYL

Skillnaderna mellan olika sökmotorer verkar vara en mycket fin linje idag. Det har kommit till en punkt där de flesta av de stora sökmotorerna kan erbjuda dig alla tjänster du behöver utan att behöva byta webbplats. På grund av detta måste sökmotorerna arbeta hårt för att utöka sina tjänster för att tillhandahålla nya funktioner som inte finns i tävlingen. En sådan funktion från Google som nyligen upptäcktes är “Vad älskar du?”

Allt du behöver göra är att besöka WDYL-webbplatsen, ange vad du söker efter och en ny typ av resultatsida visas. Istället för de vanliga länkarna till relaterade webbplatser som du får från vanligt Google får du sökresultat av olika slag, alla på samma sida. Bildsökning, popularitetssökning, patentsökning, videor och till och med Googles Translate-tjänst.

Beviljas, inte alla sökresultat kommer att vara relevanta för dig varje gång, det gör åtminstone sökningen lite mer intressant än normalt. Tjänsten verkar inte vara redo för allmänheten ännu: Google har inte ens officiellt meddelat det och webbplatsen verkar inte laddas om du inte anger “www” framför webbadressen. Men om du vill prova, gå hit.

Filed in Web. Läs mer om Google och Sök.