Google Voice Search på skrivbordet som testas

Google Voice Search

Google Voice Search

Kom ihåg att vi nämnde att Google Chrome 11 ger stöd för röstinmatning som fungerar med translate.google.com? Det ser ut som att Google har presenterat fler planer för att använda röstinmatning på webben. Google har enligt uppgift testat röstinmatningsfunktionen för deras vanliga sökmotor också.

Google Voice Search-funktionen fungerar på samma sätt som funktionen för närvarande fungerar på Android-telefoner – användare trycker på en knapp, talar och Google kommer att söka på nätet för att ge dig resultat. Just nu verkar funktionen vara i en begränsad testperiod, med funktionen inte tillgänglig för alla. Förvänta och officiellt tillkännagivande och avslöjande från sökmotorgiganten inom en snar framtid, om all testning går som planerat.

Kan du se fördelarna med att ha röstsökning medan du sitter framför din dator? Det är säkert vettigt på en mobil enhet, men på en dator där du har ett tangentbord i full storlek att arbeta med – inte riktigt. Men ingen har någonsin klagat över att ha för många alternativ, eller hur?

Filed in Web. Läs mer om Desktop, Google, Testing och Voice Search.