Googles användares konto raderat: 7 år av digitalt liv borta

Google påstås ha betalats för att inte ha blockerat sina annonser av Adblock Plus

Google-teckenSå underbart som molntjänster kan vara, påminns vi alltid om att inte använda dem som vår huvudsakliga säkerhetskopia och av en mycket god anledning, eftersom en man vid namn Dylan M. var tvungen att ta reda på det på det hårda sättet. Han upptäckte nyligen att hans Google-konto var inaktiverat på grund av påstådd överträdelse av vissa Googles användarvillkor när han hävdade att han inte hade gjort något fel med sitt Google-konto.

Innan han inaktiverade sitt konto hade han helt flyttat hela sitt online-liv (alla sju år till det) till Googles tjänster. Hans e-post, kontakter, arbete, bankinformation, studentposter – i princip allt som kunde ha lagrats på Google, lagrade han det där. För ungefär en vecka sedan försökte han logga in på sitt konto bara för att ta reda på att det var inaktiverat. Att be om hjälp i Googles forum gav honom inga svar, och efter att ha varit väldigt frustrerad över hela frågan bestämde han sig för att permanent koppla bort sig från Googles tjänster – inte innan han skrev ett långt och detaljerat öppet brev till företaget.

Nu är detta inte ett isolerat fall – eftersom det tidigare har rapporterats om sådana händelser som inträffat tidigare utan någon lösning i sikte. Även om det inte är den trevligaste saken att säga – kan vi definitivt lära oss av misstagen hos dessa människor som helt litade på hela sitt liv till molnet. Det finns ingen garanti för att vilken tjänst du använder kommer att finnas nästa dag, eller om ditt konto fortfarande kommer att finnas där.

Här är ett råd till de av er som har allt lagrat online. Det spelar ingen roll hur pålitlig du tycker att något är – molntjänster är ganska mycket utom din kontroll, du får bara använda dem och inget mer. Det är viktigt att ha säkerhetskopior av viktiga filer i offline-lagring som är helt under din kontroll.

Filed in Web. Läs mer om konto, säkerhetskopiering, moln, Google, internet, lagring och webb.