Googles Chrome Web Store försenades till december

Googles Chrome Web Store försenades till december

Även om Google nyligen släppte sin senaste Chrome-webbläsare för drygt en vecka sedan, har företaget missat flera självinställda datum för att få sin webbappsbutik online. Det senaste datumet, som Google berättar för utvecklare, är att den offentliga betaversionen av Chrome App Store kommer att vara live den 6 december, men med tanke på tidigare förseningar känner utvecklarna sig inte så säkra på det datumet.

Appar som skapats för Googles Chrome Store borde fungera på de flesta större webbläsare, men upplevelsen kommer att vara optimerad för Chrome-webbläsaren, som Google försöker bygga marknadsandelar för. Chrome Store står i en unik position eftersom det inte är en tätt samordnad butik, som Apples App Store för sin smartphone, och om Google spelar sina kort rätt kan butiken hjälpa till att dra utvecklare för att skapa innehåll för Googles andra erbjudanden – främst Android och sin nya Google TV-plattform.

Det återstår fortfarande att se om konsumenterna kommer att välkomna en annan appbutik på webben och vara övertygade om att köpa en app för några dollar. Google investerar dock pengar och resurser i sina ansträngningar, vilket är ett bra tecken, för att övertyga utvecklare att skicka in appar till butiken. Enligt AllThingsD har företaget erbjudit tekniskt bistånd och ekonomiskt stöd till små utvecklare, där minst en utvecklare redan har gjort en check på $ 15 000.

Filed in Web. Läs mer om App Store, Chrome, Google och Google Chrome.