Googles Daydream VR-plattform kan lanseras på några veckor

Googles Daydream VR-plattform kan lanseras på några veckor

google dagdrömMeddelades under Google I / O 2016 för flera månader sedan, Daydream är Googles VR-plattform (virtual reality). I likhet med Googles avsikter bakom Android Pay och Android Wear är Daydream Googles försök att försöka standardisera / förena virtuell verklighet på mobilen, särskilt eftersom vi ser många företag som försöker skapa sina egna lösningar, som Samsung, LG och Xiaomi, bara för att nämna några.

Med detta sagt verkar det som om Daydreams officiella lansering skulle kunna äga rum de närmaste veckorna, enligt en rapport från Bloomberg där de hävdar att företaget har varit upptagen med att försöka skapa olika affärer med andra företag för att skapa och dela VR-relaterat innehåll.

Rapporten hävdar att vi kan förvänta oss att se innehåll från sådana som YouTube (som vi antar är givet), Hulu, HBO, NBA och MLB, vilket innebär att användarna förutom att bara spela videospel kommer att kunna njuta av sport och filmer i virtuell verklighet. Google närmar sig tydligen också detta med försiktighet och vill inte spendera för mycket pengar för snabbt.

Företaget sägs sprida sina resurser över olika initiativ för att se vad som fungerar. Vi bör dock notera att inte alla telefoner kommer att kunna stödja Daydream direkt. Telefoner som vill stödja plattformen måste uppfylla vissa krav när det gäller hårdvara, och senast vi kollade har Huawei planer på att skapa en sådan enhet. I alla fall kommer vi att hålla ett öga på dess släpp, så kom tillbaka med oss ​​under de kommande veckorna för mer information.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Daydream, Google och Virtual Reality (VR).