Googles iOS-app lägger till funktionen “Trendiga sökningar”

Google-appen för Android-testning Ett sätt att dela din sökning med andra

När du använder en sökmotor som Google vet du förmodligen redan vad du vill leta efter. Ibland kan det dock vara intressant att se vad man letar efter just nu, vilket kan vara ett bra och användbart sätt att hålla sig uppdaterad med trenderna och ta reda på de senaste nyheterna.

Den goda nyheten är att om du är en iOS-användare som använder Google-appen för sina sökningar, kommer du vara glad att få veta att Google har uppdaterat sin app där den nu kan visa “Trending Searches”. Det här är en funktion som visades på Google-appen på Android förra året, så vi antar att den äntligen har kommit för iOS.

Hur det fungerar är enkelt: när du trycker på sökrutan för att starta en sökning, kommer det att finnas en rullgardinsmeny som visar “Trending Searches” indikerad med en blå taggad pilikon, där du klickar på den för att avslöja vad du söker efter just nu. Detta är en opt-out-funktion som innebär att om du inte gillar att bli uppmanad att titta på Trending Searches hela tiden kan du gå in i appens inställningar för att inaktivera den.

Detta var ett av de viktigaste klagomålen som användarna hade för Android-appen förra året, vilket fick Google att göra det till en valfri funktion, och det är bra att se att Google också har överfört dessa alternativ till sin iOS-app. Du kan få tag på den senaste versionen av appen via iTunes App Store.

Arkiverad i Apple> Mobiltelefoner. Läs mer om appar, Google och iOS.