Googles RAISR förbättrar bilder med maskininlärning

Googles RAISR förbättrar bilder med maskininlärning

google-raisrTillbaka på den dag då skärmarna maximerat med 800 × 600 upplösningar, med bilder som mäter 640 × 480 var inte en stor sak. Det ansågs faktiskt vara ganska stort då. Spola fram till idag med bildskärmar som når upp till 5K, en bild med en 640 × 480 skulle helt klart kännas nästan kornig.

Uppskalning av bilder handlar dock inte bara om att ändra storleken på dem för hand eftersom det betyder att det kan se ut som mycket pixelerat, men det verkar som om Google kanske har räknat ut ett sätt att göra det sömlöst genom en teknik som de kallar, RAISR, som står för Rapid and Accurate Image Super-Resolution, som hjälper till att uppskalera bilder genom maskininlärning.

Enligt Google är befintliga metoder för uppskalning snabba men inte särskilt effektiva eftersom de levande detaljerna i bilden med högre upplösning går förlorade, vilket innebär att vi slutar med ett suddigt utseende foto. Med RAISR kommer Google att använda maskininlärning för att identifiera filter som kan hjälpa till att återskapa varje pixel i hög upplösning som ger den så nära originalet som möjligt.

Detta innebär att slutresultatet kan bli en bild som ser så nära den verkliga som möjligt men med en högre upplösning. Så vad hoppas Google kunna uppnå med den här metoden? Till att börja med att återställa bilder som tagits av kameror med låg upplösning, samt eventuellt förbättra de nypa-till-zoom-gester som används på mobila enheter för att zooma in och ut på bilder, webbplatser och mer.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om AI (artificiell intelligens) och Google.