Goojet: Sociala mobila widgets

Goojet: Sociala mobila widgets

[DowJones VentureWire Technology Showcase – EuroTech] Jag träffade Goojet medgrundare Marc Rougier på konferensen och han gav mig en detaljerad demo av dess produkt. Goojet tillåter användare att enkelt få olika widgets på sin telefon och hantera dem med ett användarvänligt gränssnitt från skrivbordswebbplatsen. Det ger tillgång till mycket internetinnehåll utan att behöva kämpa (för majoriteten som inte äger en iPhone) med mobilwebbläsaren … det är coolt. Nokia gör detsamma med Widsets, Plusmo och Zumobi erbjuder en liknande tjänst; Jag testade inte någon av dem.

Enligt Marc Rougier har Goojet en social komponent som tävlingen inte har. På bilden ser du att du med ett klick kan skicka en widget till en vän via Goojet, e-post eller SMS. Andra specifika funktioner inkluderar widgetvisaren på skrivbordswebbplatsen och det föreslagna innehållet som drivs av profileringsmotorn. Jag testade det på min BlackBerry och det är ganska coolt, jag älskar snabb tillgång till alla typer av innehåll, det finns på engelska och franska och senare på andra språk.

Igår blev Goojet tillgänglig från Bouygues mobilportal i-mode. Tjänsten lanserades i privat beta i december 2007 och vann start-ups-tävlingen på LeWeb3 i Paris (klicka på bannern i sidofältet, vi har ett rabatterat pris för denna konferens).

Filed in Cellphones> Top Stories> Web ..