GoPro Plus Cloud Storage Service officiellt meddelat

GoPro Plus Cloud Storage Service officiellt meddelat

gopro-plus-tjänst
Det ryktes för ett par månader sedan att GoPro kunde arbeta med en ny molnlagringstjänst för sina kameror som skulle göra det möjligt för användare att ladda upp sina bilder till molnet och sedan komma åt det var som helst. Den här tjänsten har tillkännagivits officiellt idag vid ett evenemang som redan har gett oss företagets första drönare och dess nya actionkameror, den heter GoPro Plus.

Detaljer om hur GoPro Plus kommer att fungera läckte förra månaden men idag gav GoPro VD Nick Woodman officiell information om GoPro Plus och hur den kommer att fungera.

De som vill använda GoPro Plus måste betala 4,99 dollar per månad för den här tjänsten. När de prenumererar laddas foton och video från deras kompatibla GoPro-kameror automatiskt upp till GoPro Plus så länge kameran är inkopplad och ansluten till Wi-Fi.

De uppladdade filmerna och bilderna skulle då vara lättillgängliga via GoPros mobil- och stationära appar. Användarna kan dock bara ladda ner filerna och redigera dem lokalt. De kan inte börja redigera en video eller ett foto på en enhet och fortsätta där de slutade på en annan.

Molnlagring är begränsat till 35 timmars video, 62 500 foton eller en kombination av de två. Både videor och foton lagras med upp till 1080p respektive 12 megapixel oavsett deras ursprungliga upplösning.

Prenumeranter får också tillgång till ett bibliotek med royaltyfri musik som de kan använda i sina videor. Att betala 4,99 dollar för GoPro Plus varje månad får dem 20 procent av alla GoPro-kameratillbehör och fästen också. GoPro Plus startar den 29 september och är kompatibelt med företagets nya actionkameror Hero5 Black och Session.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Gopro.