Gör Google Maps till din standardkartapp på iOS med MapsOpener-tweak

default maps mapsopener tweak

standard kartor mapsopener tweak

MapsOpener-tweak från Cydia gör det möjligt för användare att ändra standardkartapplikationen på sin iOS-enhet från Apple Maps till Google Maps med några få enkla steg.

I världen efter iOS 6 är Google Maps inte längre aktiekartapplikationen på iOS och användare måste ladda ner den från App Store. Privilegiet att vara standardkartor för iOS togs från Google Maps när Apple lade till sin egen karttjänst till iOS, allmänt känd som Apple Maps. Eftersom Google Maps inte längre är standardapplikationen, även om du har installerat den från App Store, kommer alla kartrelaterade länkar som du öppnar i iOS automatiskt att visa relevanta resultat i Apple Maps-appen.

Detta kan vara väldigt irriterande eftersom Apple Maps-tjänsten är långt ifrån perfekt och hemsk i de flesta delar av världen utanför USA. För att lösa detta problem och för att ge tredjeparts Google Maps-appen standardstatus på din jailbroken iOS-enhet kan du installera ett hack från Cydia som heter MapsOpener tweak.

MapsOpener tweak erbjuder en enkel lösning på detta problem och kräver bara att användaren laddar ner det från Cydia. När den är installerad kommer den att fungera som sin magi och Google Maps blir applikationen för aktiekartor på iOS. Nu kommer du inte bara att kunna använda Google Maps normalt, men kartlänkar som adresser öppnas automatiskt i Google Maps istället för Apple Maps. Det finns inga inställningar att konfigurera och tweak fungerar som en charm.

MapsOpener tweak är en gratis nedladdning från Cydia och är ett måste för iOS 6-användare som inte är nöjda med iOS Maps-appen.

[Image: Slashgear]