Hackare lurar bankomater för att spotta pengar

FBI varnar banker om ATM Cash-Out Scam

windows-xpatm
FBI har varnat för att hackare snart kan rikta sig mot bankomater i USA. Varningen följer cyberattacker mot bankomater i Thailand och Taiwan. Hackare har uppenbarligen kunnat utveckla ett utnyttjande som gör det möjligt för dem att få bankomater att spotta ut pengar. Deras medbrottslingar står helt enkelt nära uttagsautomaterna för att plocka upp de kontanter som oseriöst spioneras ur maskinen. Inga kort eller stift krävs.

FBI har sagt i en bulletin att den har “övervakat nya rapporter som indikerar att välresurserade och organiserade skadliga cyberaktörer har avsikter att rikta sig mot den amerikanska finanssektorn.”

Den första attacken av detta slag ägde rum i Taiwan tidigare i år. Flera bankomater började spotta ut kontanter utan någon uppenbar anledning. Hackarna tros ha gjort mer än 2,5 miljoner dollar med hjälp av denna exploatering på olika platser.

Utnyttjandet tros ha utvecklats av en grupp ryska hackare som kallas Buhtrap. De sägs ha testat exploateringen på banker i Ryssland innan de distribuerades i andra länder över hela världen.

Säkerhetsexperter anser att även om bankomater i USA tenderar att vara bättre skyddade och regelbundet uppdaterade, är det troligt att många fortfarande är utsatta för vad som helst som gör att bankomater bara börjar spytta pengar överallt.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om cyberattacker och hacking.