Hackare stal nästan $ 13 miljoner från bankomater på mindre än två timmar

Chase Bank utplånade precis alla kreditkortsskulder för sina kanadensiska kunder

kreditkort smart chip

Mycket arbete görs för att säkerställa ekonomisk säkerhet, men även när starkare system byggs för att hålla hackare ute använder hackare sofistikerade metoder för att bryta dessa system och göra som de vill. Det senaste exemplet på detta kommer från Japan där hackare stal 12,7 miljoner dollar från bankomater på mindre än två timmar.

Undersökningen av hacket pågår, men hittills har det avslöjats att hackarna gjorde samordnade uttagsautomater med klonade kreditkort, vilket gick ut med $ 12,7 miljoner på under två timmar.

Polisen tror att hackarna stal data från en sydafrikansk bank och sedan använde den informationen för att skriva ut nära 1600 kreditkort. Dessa kort användes sedan för att ta ut det maximala beloppet – 100 000 yen – i nästan 14 000 transaktioner. Man tror att upp till 100 personer var inblandade i denna rån.

Myndigheterna i Japan och Sydafrika är i kontakt med International Criminal Police Organization för att ta reda på de som är ansvariga för detta intrång. De kunde ha använt skummare för att stjäla kreditkortsuppgifterna innan de enkelt reproducerade det för att skapa ett fungerande stulet kreditkort.

Det är därför det är ytterst viktigt att vara extra försiktig med ditt kreditkort. Folk i Sydafrika som kanske aldrig har satt fot i Japan har påverkats av detta hack och med kreditkortsinformation som regelbundet stjäls efter cyberattacker på finansinstitut och till och med återförsäljare är det bara en tidsfråga innan du eller någon du känner påverkas genom kreditkortsbedrägeri.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Hacking.