Hacker försöker sälja 427 miljoner stulna MySpace-lösenord

tom.old.myspace-100022175-orig

tom.old.myspace-100022175-origHär är en fråga till dig: hur många av dig använder fortfarande MySpace? Den sociala medieplattformen var enorm på dagen men säkert att säga att det inte var vad det brukade vara, men det är uppenbarligen många av oss som fortfarande har konton på plattformen. Om du är den typen som har använt samma lösenord under de senaste 10-15 åren, kanske detta borde vara relevant för dig.

Enligt en rapport från moderkortet verkar det som om en hackare har lyckats få tag på 427 miljoner MySpace-lösenord som han / hon sedan försökte sälja för 2800 dollar. Som det visar sig verkar det som om denna hackare var samma hackare bakom det senaste LinkedIn-intrånget som såg 117 miljoner lösenord och e-postmeddelanden stulna genom hacket.

Rapporten från moderkortet har bekräftat att hacket är riktigt och att lösenorden är äkta, eftersom de skickade hackarnas e-postadresser till tre anställda och några vänner som har ett MySpace-konto och de kunde returnera rätt lösenord. Hackarna sammanställde till och med en lista över lösenord som var de vanligaste.

Det förvånar inte att det trots olika varningar fortfarande finns människor som tror att de kan komma undan med “lösenord1” eller “abc123” eller “123456” och så vidare. I vilket fall som helst om du vill spela det säkert, kanske det är dags att ändra ditt MySpace-lösenord.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Hack, Myspace och Security.