Här är vad du ska göra efter att du tappat din iPhone enligt Google

Find lost iPhone

Att förlora din iPhone är en av de värsta saker som kan hända för smarttelefonanvändare. Tack vare iCloud och andra molntjänster förlorar du inte det mesta av din data, men det kan fortfarande ge dig tillbaka hundratals dollar för att förlora din enhet och ge dig mental stress. I en sådan olycklig händelse går användarna vanligtvis till iCloud.com för att försöka hitta enhetens plats, låsa och fjärradera den. De söker också efter råd om vad de ska göra när de tappar sin iPhone. Sökjätten Google vet uppenbarligen detta och för att hjälpa användare har de skapat en sida som ger Google-kontoanvändare råd om vad de ska göra om de råkar tappa sin iPhone.

Granska de senaste säkerhetshändelserna på Google-kontot

Google erbjuder en användbar funktion i avsnittet “Hitta min telefon” på sidan Mitt konto, som gör det möjligt för användare att granska de senaste säkerhetshändelserna (till exempel byte av lösenord) som har inträffat via enheten på deras konto. Detta gör det möjligt för användare att se om det finns någon misstänkt aktivitet. För att komma åt den här sidan loggar du bara in på ditt Google-konto, klicka på din profilbild uppe till höger och sedan på “Mitt konto”. Nästa på sidan Mitt konto leta efter alternativet “Hitta min telefon” och klicka på det.

Använd Hitta min iPhone

Google rekommenderar också att du öppnar iCloud.com och använder verktyget Hitta min iPhone av Apple, vilket inte är bra. Med Hitta min iPhone kan du visa ett meddelande på din iPhone, iPad eller iPod touch, låsa det, fjärradera bort data och hitta platsen på kartan.

Ring din telefon

Du bör också försöka ringa din iPhone på ditt mobilnummer. Alternativt kan du också prova VoIP-tjänster som erbjuds av Hangouts och Apples egna Facetime video- och ljudfunktioner. Detta är särskilt användbart i situationer när personen som har din telefon har tagit bort simkortet eller om enheten inte har installerat ett när det gick vilse.

Logga ut från Google-kontot

Även om det här steget är onödigt om du har låst eller torkat din iPhone, kan Find My iPhone inaktiveras på enheten av någon anledning, kan du logga ut från ditt Google-konto från alla appar på enheten som använder den. Detta inkluderar alla Google alla fastigheter inklusive Sök, Youtube, Gmail och andra. För att komma åt utloggningsknappen går du helt enkelt till myaccount.google.com och klickar på alternativet “Hitta min telefon”. Välj din enhet från listan och klicka på “Logga ut på din telefon” från nästa skärm.

Läs också: Så här hittar du din iPhone utan internetanslutning

Google rekommenderar att du kontaktar din mobiltjänstleverantör för att få dem att inaktivera ditt SIM-kort. Du kan också beställa ett nytt SIM-kort och be dem omdirigera dina inkommande samtal till ett nytt nummer. Att inaktivera ditt SIM-kort kan förhindra att tjuven använder textmeddelanden, samtal eller internet från ditt SIM-kort och kan använda din kredit eller öka din faktura. De kan också använda ditt telefonnummer för identitetsstöld så det är en bra idé att få SIM-kortet inaktiverat så snabbt som möjligt.

Slutligen tillåter Google dig att använda Google Maps för att hitta närmaste förlorade och hittade egendomskontor. Det är värt att prova, du kan ha tur.