Här är varför din MacBook kanske säger “laddar inte” när den är inkopplad

Hur du återställer din Mac och förbereder den för att säljas

Nyligen verkar det som om vissa MacBook-ägare ser ett meddelande när deras bärbara datorer är anslutna till laddaren där det står “Laddar inte”. Om du freakar ut och tror att det kan vara något fel med din bärbara dator, oroa dig inte för i ett nyligen släppt supportdokument förklarar Apple varför.

Enligt Apple, ”Beroende på dess inställningar kan din Mac tillfälligt pausa laddningen för att hjälpa till att kalibrera batterihälsostyrningen, en funktion som är utformad för att förbättra batteriets livslängd. När batterihälsostyrningen är aktiverad kan du ibland se “Laddar inte” i batteristatusmenyn på din Mac, och batteriets maximala laddningsnivå kan sänkas tillfälligt. “

Apple tillägger, ”Det här är normalt, och det är hur batterihälsostyrningen optimerar laddningen. Din Mac återupptar laddningen till 100 procent beroende på din användning. ” Dessa batterioptimeringsfunktioner är något som Apple har introducerat till sina produkter under de senaste åren, inklusive iPhone.

Med tanke på att batterier i våra enheter är svårare att byta ut jämfört med förra gången, har Apple tagit på sig att använda programvara för att bättre hantera våra enhets batterihälsa. Du kan välja att stänga av funktionen om du hellre inte vill stöta på det här i framtiden, även om det kan vara skadligt för din bärbara batteris hälsa.

Arkiverad i Apple> Datorer. Läs mer om bärbara datorer, Macbook Air, Macbook Pro, Macos och Social Hit. Källa: macrumors