Heello: en Twitter-klon från TwitPic-grundaren

Heello logo

Heello-logotyp

Trött på Twitter? Känner du för att börja om i ett helt nytt, opopulerat socialt nätverk med mikrobloggar? Det kan du nu. Skaparen av TwitPic har lanserat sin egen version av Twitter som heter Heello (vilket är konstigt svårt att skriva). Och precis som Twitter kan du uppdatera människor om vad du har gjort, kommunicera med dem och till och med dela bilder. Men istället för tweets har du Pings, istället för Followers, du har lyssnare och istället för Retweets har du Echoes.

Tillfälligt kommer denna lansering dagen efter att Twitter lanserade sin egen bilduppladdningstjänst, som undviker behovet av tjänster från tredje part. Eftersom TwitPic i slutändan kommer att bytas ut (jag menar, vem kommer att bry sig om att besöka en annan webbplats för fotouppladdningar längre?) Jag undrar om Heello kommer att påverka Twitter-publiken.

För tillfället ser det ut och känns verkligen som en fullt fungerande Twitter-klon, utan något nytt att lägga till mixen, och förutom bristen på Promoted Tweets (som förmodligen kommer i framtiden) finns det ingen anledning att migrera till tjänsten . Jag antar att du kan dra nytta av att det är nytt och skaffa dig det användarnamn du alltid har velat men inte lyckats komma på Twitter. Om du använder Heello, låt oss veta vad du tycker om det.

Filed in Web. Läs mer om lansering, sociala nätverk och Twitter.