Hemknappen på iPhone 8 kommer att sönderdelas till förmån för gestkontroller

Alla iPhone X-modeller ryktas för att sporta svarta ramar oavsett färg


Det har förekommit rykten om att Apple kommer att ta bort hemknappen från iPhone 8 för att ge plats för sin större skärm. Hemknappen har varit en fast fixtur på iPhones sedan handenheten släpptes första gången 2008. Detta kommer att bli en mycket betydande förändring om Apple slutar göra det. Den nya iPhone kommer enligt uppgift att förlita sig mer på gestkontroller.

Bloomberg rapporterar att iPhone 8 inte har en hemknapp till förmån för gestkontroller. Det har pratat med personer som är bekanta med den nya handenheten och har också sett bilder på den nya enheten.

Skribenten rapporterar att gestkontroller hjälper användare att gå till huvudappsnätet och öppna multitasking. Istället för en fysisk hemknapp kommer det att finnas en tunn mjukvarufält. Användare kommer att kunna dra den upp till mitten av skärmen för att låsa upp telefonen.

När de är inne i en app öppnar en liknande gest multitasking. Användare kan fortsätta att bläddra uppåt för att stänga appen eller gå tillbaka till startskärmen. Multitasking-gränssnittet har enligt uppgift redesignats för att se ut som en serie fristående kort som kan svepas igenom.

IPhone 8: s övergripande storlek sägs likna den för iPhone 7 men det kommer att bli den första smarttelefonen från Apple som har en OLED-skärm. Skärmen kommer att vara rundad i hörnen och strömbrytaren blir längre så att användarna enkelt kan trycka på den när de håller enheten i ena handen.

Apple förväntas presentera den nya iPhone den 12 september.

Arkiverad i Apple> Mobiltelefoner. Läs mer om iPhone 8. Källa: bloomberg