Hipscan gör QR-koder coola igen

Hipscan logo

Hipscan-logotypAllt verkar handla om NFC i dessa dagar, men när det finns fler telefoner på marknaden som inte kan skanna NFC-kort jämfört med de som kan, tar det ganska långsamt. De flesta telefoner (om inte alla smartphones) kan dock läsa QR-koder med sina inbyggda kameror, men det är inte precis på toppen av populariteten.

Men människorna på Hipscan planerar att ändra det. Företaget har precis lanserat sin nya tjänst som heter Hipscan som syftar till att överbrygga online- och offline-identiteten för ett företag eller en person med hjälp av QR-koder.
Om du inte visste det, är QR-koder Quick Response-koder som liknar rutor med ännu fler rutor inom (som liknar mycket abstrakt pixelkonst) och kan skannas och dechiffreras med telefoner (med användning av en app). Koden leder vanligtvis människor till en webbplats (i vissa fall en appbutik) där de kan ta reda på mer om vad de skannade med sina telefoner.

När användare registrerar sig för ett Hipscan-konto tilldelas de en QR-kod som sedan kan anpassas efter deras behov. Om de vill att koden ska länka till en webbplats eller deras Facebook / Twitter-profil kan de. Användare kan också ställa in en Hipscan-profilsida för att länka personer som skannar koden till mer än bara en sida.

Du kanske undrar – varför inte bara använda en vanlig QR-kodgenerator för att göra samma sak? Det som är bra med Hipscan är att du kan anpassa vad koden länkar till när du vill. Låt oss säga att du stänger din blogg eller ändrar webbadressen, men på dina visitkort eller tryckta flygblad finns QR-koden fortfarande där och pekar på den gamla webbadressen – det finns inget du kan göra åt det. Men med Hipscan, när användare skannar samma kod – kan den omdirigeras till den nya webbplatsen, och du behöver inte ta itu med besväret med att skriva ut nytt merch / material med en uppdaterad QR-kod. Nu är det vad jag kallar användbart.

Det bästa med Hipscan? Det är gratis. Hipscan samarbetar också med Social Print Studio, vilket gör det möjligt för användare att skriva ut varor med din QR-kod. Det betyder att du kan ha skjortor och klistermärken med din QR-kod om du vill. Gå till Hipscans webbplats för att ta reda på mer eller registrera dig för tjänsten.

Filed in Web. Läs mer om Qr-kod, skanning och webb.