Hitta Dory bryter öppningshelgensrekord för animerade filmer

finding-dory

hitta Doris

Med tanke på Finding Nemos stora framgång kunde man ha förväntat sig att Finding Dory skulle bli en enorm hit vid lanseringen. Pixars Finding Dory förväntas ta in över 136 miljoner dollar under sin öppningshelg i USA, vilket skulle innebära att filmen kommer att slå rekordet för den bästa öppningshelgen för en animerad film. Det kommer också att klara den näst bästa öppningen någonsin i USA, näst bara till Jurassic World som öppnade 2015 till 208,8 miljoner dollar.

Det beräknades tidigare att Finding Dory skulle ge det cirka 120 miljoner dollar under sin första helg, men de senaste siffrorna från Deadline tyder på att det faktiskt tog in 136,2 miljoner dollar.

Finding Dory rapporteras ha haft en produktionsbudget på 200 miljoner dollar exklusive marknadsföring. Det förväntas att filmen kommer att rensa upp till 629 miljoner dollar bara i USA.

Att hitta Nemo var den största animationsutgåvan genom tiderna 2003 och det blev snart prestanda riktmärke för animerade filmer. Det fanns stora förhoppningar för dess uppföljare som kretsar kring Dorys strävan att återförenas med hennes familj.

Ellen DeGeneres har återvänt för att rösta Dory medan Albert Brooks är tillbaka för att spela clownfisken Marlin. I rollerna ingår också Idris Elba, Willem Dafoe, Eugene Levy, Dominic West och Diane Keaton.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Pixar.