Hotel Finder är Googles senaste tjänst

Hotel Finder är Googles senaste tjänst

När du tänker på att resa till ett främmande land som du aldrig har varit på förut kan det vara en skrämmande uppgift att försöka hitta en plats att bo eftersom de ligger på platser som du aldrig har hört talas om tidigare. I ännu ett steg från Google för att ta över världen har de lanserat en ny tjänst som heter Hotel Finder, där de kommer att försöka Google-sätta hur vi söker hotell.

Till skillnad från andra hotellsökportaler som är fyllda med foton, kryssrutor, rullgardinsmenyer och sökformulär, kommer Google att hålla fast vid sina rötter genom att tillhandahålla ett rent och enkelt gränssnitt som gör jobbet gjort. Du kan söka och få resultat i listform, som sedan kan sorteras efter hotellklass, användarnas betyg, genomsnittspris per natt, och du kan till och med jämföra hur långt över eller under det aktuella priset jämförs med genomsnittspriset för resten av år. Du kan till och med spara några hotell som dina favoriter för visning senare.

Eftersom detta är Google, skulle det inte vara förvånande om någon form av Google Maps följde med tjänsten också, och de blev inte besvikna. Det kommer även med ett urvalsverktyg som låter dig välja ett visst område och söka efter hotell inom det området, så åtminstone vet du exakt hur långt du är från stranden eller staden.

Tyvärr ser det ut som att Googles Hotel Finder fortfarande är i sina experimentella faser och är begränsad till bara USA för tillfället. Den goda nyheten är att Google kommer att utöka tjänsten till andra länder om experimentet fungerar bra. Jag vet inte om dig, men jag är ganska upphetsad eftersom det här borde göra sökning genom ändlösa hotellsökresultat till det förflutna.

Filed in Web. Läs mer om Google och sökmotorer.