Hotmail för att lansera nya funktioner för att bekämpa skräppost och kontohackning

Hotmail för att lansera nya funktioner för att bekämpa skräppost och kontohackning

Du har antagligen fått konstiga klingande e-postmeddelanden från dina vänner tidigare, och för dem som oss som är mer misstänksamma till sin natur, tänker vi “skräppost” och bryr oss inte om att öppna det. Spam- och kontohackning är inte nytt när det gäller offentliga e-postmeddelanden från Hotmail, Yahoo och till och med Gmail har inte varit undantagna från nämnda skadliga aktiviteter. Detta beror förmodligen på att klicka på länkar med vilseledande titlar och troligen på grund av dåligt val av lösenord, varför Hotmail har rullat ut två nya funktioner som syftar till att hantera dessa problem.

Det första problemet skulle vara när du får skräppostmeddelanden från dina vänner eller familj, och istället för att bara ta bort dem eller markera som skräppost (och att aldrig ta emot e-postmeddelanden från dem igen), kommer Hotmail nu att tillåta dig att markera det specifika e-postmeddelandet under ”Min vän har hackats! ” Vad detta gör är att det i princip stänger av kontot så att spammaren inte längre har tillgång till det, och när din vän eller familjemedlem försöker logga in, kommer de att genomgå ett kontoåterställningsflödesförfarande som ger dem tillbaka kontroll över deras konto.

För att ytterligare förhindra hackning av e-postkonton och sändning av skräppost kommer Hotmail inte längre att tillåta användare att sätta “123456” eller “lösenord” som sitt lösenord längre. Denna speciella funktion kommer snart att rullas ut och användare som Microsoft har ansett att använda dessa typer av vanliga lösenord kommer att bli frågade någonstans längs linjen och ändra det till ett starkare lösenord.

Det låter som ganska bra säkerhetsbaserade funktioner just där, och medan jag personligen inte använder Hotmail längre, antar jag att Hotmail-användare runt om i världen bör vara lika nöjda med dessa nya funktioner.

Filed in Web. Läs mer om e-post, Hotmail, Microsoft, lösenord, nätfiske och skräppost.