HP återkallar 50 000 bärbara batterier på grund av brandrisk

HP återkallar 50 000 bärbara batterier på grund av brandrisk

Idag finns litiumjonbatterier i stort sett alla våra bärbara elektroniska enheter, och även om de är vanliga utgör de vissa faror där de kan svälla upp och explodera om de skadas. Tyvärr för många HP-bärbara ägare ser det ut som det finns en chans att din bärbara dator kan påverkas av felaktiga batterier.

Så mycket att HP har meddelat återkallandet av 50 000 litiumjonbatterier för bärbara datorer som riskerar att få eld. Enligt HP, ”Dessa batterier har potential att överhettas, vilket utgör en brand- och brännrisk för kunderna. Av den anledningen är det extremt viktigt att kontrollera om ditt batteri påverkas. ”

Observera att detta endast är återkallandet av batterierna och inte själva den bärbara datorn. Enligt CPSC inkluderar de drabbade bärbara datorerna HP ProBooks (64x G2- och G3-serien, 65x G2- och G3-serien), HPx360 310 G2, HP Envy m6, HP Pavilion x360, HP 11, HP ZBook (17 G3, 17 G4, och Studio G3) mobila arbetsstationer.

Tack och lov har inga större skador rapporterats, förutom en första gradens brännskada i handen. HP har också hävdat att det hittills har rapporterats om överhettning, smältning eller förkolning av batterier. Om du är osäker på om din bärbara dator är en av de drabbade kan du ta reda på det själv genom att gå vidare till HP: s webbplats och kontrollera.

Arkiverat i datorer. Läs mer om HP och bärbara datorer.