HSBC vill använda selfies som verifiering

Turister i Rom slåss om den bästa selfie-platsen

tjej-selfieNär det gäller säkerhet tar banker verkligen inte det lätt, varför många banker runt om i världen har olika metoder för att verifiera sina kunder. Till exempel använder vissa banker donglar som utfärdar engångskoder för att verifiera inloggningar och transaktioner. Andra kan använda fingeravtryckssensorer, men HSBC har planer på att använda selfies.

I grund och botten genom sin smartphone-app planerar HSBC att låta företagskunderna identifiera sig själva och sina nya konton via ett ”selfie verification” -system. Tanken bakom det är att genom att skanna ditt ansikte och matcha det mot ett pass eller körkort kommer det att spara kunderna tid och ansträngning från att behöva komma ner till filialen personligen.

Systemet kommer att förlita sig på teknik för ansiktsspårning för att matcha delar av kundens ansikte med foton i officiella dokument. Enligt HSBC: s globala propositionschef Richard Davies, “Vi förväntar oss också att bekvämligheten och hastigheten för en” selfie “blir den verifieringsmetod som valts för våra kunder.”

Exakt hur säker denna metod är återstår att se, men tidigare har vi sett hur vissa ansiktsigenkänningssystem har lurats genom att använda ett foto av den auktoriserade användaren, men förmodligen är det något HSBC kanske redan har tagit hand om.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om säkerhet.