HTC grundare och ex-VD Peter Chou lämnar sitt företag

Peter Chou, the co-founder and CEO of HTC

Peter Chou, grundare och vd för HTC

Om du följer teknologinyheterna har du kanske hört talas om Peter Chou. Han grundade HTC tillsammans med Cher Wang och utsågs till VD för företaget 2004. Han hade topplaceringen på HTC i mer än ett decennium och företaget släppte dussintals produkter under den tiden. Det har inte gått bra för företaget de senaste åren och det blev tydligt när Chou ersattes som VD just förra året. Det visar sig att medgrundare och före detta VD Peter Chou har lämnat företaget.

Förra året tillkännagavs att Chou avgick som vd och att Cher Wang skulle ta hans plats. Han avskedades dock inte från företaget, men det var uppenbart att det bara var ett drag för att mildra slaget.

Wang ersatte Chou och han flyttades till HTC Future Development Lab. Det fanns inte många uppdateringar om hans arbete på HTC efter det men företaget har idag bekräftat att Chou lämnade HTC i september förra året.

Ändringen av jobbtitel var i grunden en förlängd tidsperiod då Chou letade efter anställning någon annanstans och när han fick chansen lämnade han företaget som han grundade. Peter Chou blev ordförande för Digital Domain i september 2015. Det är ett företag med visuella effekter som ursprungligen grundades av James Cameron och ägs nu av Sun Innovation.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om HTC. Källa: theverge