HTC: s olåsta bootloader-verktyg kan upphäva garantin

HTC logo

HTC-logotypKommer du ihåg när vi nämnde att HTC skulle låsa upp bootloaders för flera telefoner i augusti? Det var ganska bra av HTC att lyssna på sina kunder och ge dem vad de vill ha, men för de som bor i USA och som får sina uppdateringar via sina operatörer kan en olåst uppdatering av bootloader vara ganska knepig för att bli godkänd.

Vi tänker att på grund av alla bärare bloatware som kommer förinstallerade på smartphones, skulle bärare förmodligen föredra om deras användare inte manipulerade dem trots att nämnda bloatware gör att telefonen blir laggy och i slutändan försämrar en fantastisk användarupplevelse OEM hade i åtanke.

Kanske var detta ett problem som HTC lyckades förutse och har kommit med en alternativ metod för att låsa upp telefonens startladdare via ett webbverktyg som de kommer att släppa den här månaden. Det finns dock en fångst; enligt HTC måste du registrera ett konto med en giltig e-postadress och “acceptera juridiska ansvarsfriskrivningar att upplåsning kan ogiltigförklara hela eller delar av din garanti.”

För dem som bryr sig mycket om telefongaranti kan det här vara en affärsbrytare, men om du är säker på att du inte behöver din garanti, behöver du bara ansluta din telefon till en dator som har Android SDK , starta webbverktyget och en unik upplåsningsnyckel skickas sedan till din e-post som du kan använda för att låsa upp din enhet.

Filed in Cellphones> Web. Läs mer om Bootloader, HTC och smartphones.