HTC ser ett kraftigt 64% minskat intäkter

HTC och HP kunde snart samarbeta på Vive-Ready-datorer

htc-vive-hardware_16

Saker har inte riktigt varit bra för HTC de senaste åren och företagets förmögenheter har inte förändrats mycket till det bättre. I resultatrapporten som släpptes idag redogjorde HTC för sitt fjärde kvartal i rad av förluster och realiserade en förlust på 148 miljoner dollar mellan den 1 januari och 31 mars 2016. De totala intäkterna minskade med 64 procent jämfört med samma period 2015.

Det förtjänar att nämna här att dessa siffror inte representerar prestanda för HTC 10, HTC: s senaste flaggskeppssmartphone, som har mottagits väl på vissa marknader även om det är förmögenheter i Kina inte verkar vara för lovande.

Man bör också komma ihåg att siffrorna inte representerar försäljningen av HTC Vive VR-headsetet, det har fått mycket beröm och verkar klara sig bra på marknaden mot rivaler som Oculus Rift, vi får vänta i några månader för att ta reda på hur Vive bidrar till HTCs slutresultat.

HTC Chief Financial Officer Chialin Chang har sagt att företaget kommer att stabilisera fartyget genom att trimma utgifter under innevarande kvartal och därefter. HTC har redan sålt en del fastigheter och mark, och det förväntas minska sin verksamhet eftersom det ser ut att omstrukturera sig till ett mindre och mer effektivt företag. Chang nämner att HTC siktar på att nå jämvikt i sin smartphone-verksamhet till tredje kvartalet 2016.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om HTC, HTC 10 och HTC Vive. Källa: i.media-server