HTC vill dela upp HealthBox techHTC förklarar varför det inte går att koppla bort den anslutna träningsledningen

HTC vill dela upp HealthBox techHTC förklarar varför det inte går att koppla bort den anslutna träningsledningen

HTC skulle vara öppen för att sälja UA HealthBox-hårdvaran separat men det finns en anledning till att det inte händer. Det berättade Darren Sng, HTC: s chef för global produktmarknadsföring, vid en genomgång för att avslöja HTCs senaste flaggskepp M10-smartphone.

För närvarande kan du bara köpa Under Armour Band utanför HealthBox-rutan och Sng förklarar varför så är fallet, inte de återstående två enheterna. “Vi gör bandet tillgängligt separat eftersom folk kan förlägga sina band”, berättade Sng.

Viktig läsning: Ursprunget till fitnessspåraren

Han avslöjade också att HTC skulle vilja göra detsamma för UA-skalorna och UA-hjärtfrekvensen men förklarade varför det inte kommer att hända när som helst snart. “Vi vill erbjuda dessa saker separat men vi kan inte göra det eftersom filosofin bakom HealthBox är helt annorlunda. När du köper dem separat förlorar du kärnan. Även när du köper bandet tappar du kärnan.”

Enligt Sng har UA HealthBox redan sålt ut, men HTC exec kunde inte avslöja exakta siffror. Medan vi själva var ganska överväldigade av installationen var Sng angelägna om att tala om varför han tror att Under Armour och HTC är med på en vinnare här. “De andra produkterna har inte intelligensen för att göra vad UA HealthBox kan göra”, säger Sng. “Fitnessband tidigare har handlat om förmågan att hjälpa dig att kontrollera steg eller avstånd. De berättar inte för dig hur du kommer från A till Ö. Det berättar bara A. Det är där HealthBox är annorlunda.

“Marknaden för bärbara datorer har nått en topp. Alla bärbara produkter vi ser nu är ytliga. Du bär antagligen bandet i ett par veckor och lämnar det sedan i lådan. Det för oss visar användarnas vilja att försöka. Men de de letar efter resultat. De letar efter riktning. “

Sng pratade också om vad Under Amour tar till partnerskapet ur ett program- och ekosystemperspektiv. Han ser dock inte att HTC blir involverad i programvarusidan. “Molnelementet kommer alltid att drivas av Under Armour”, förklarar Sng. “Det som finns i Record kommer att drivas av Under Armour. Det finns naturligtvis programvara i all denna utrustning, lågnivåprogramvara runt sensorer som vi fortfarande behöver förstå.”

Vi förväntade oss att se frukterna av HTC och Under Armours arbete med Grip, en fitnessspårare som avbröts och utvecklades till Under Armour Band. Sng gav oss en inblick i vad som gick fel med Grip. “Första generationens HTC Grip, det gav ingen meningsfull anledning för människor att använda det,” säger Sng.

“Köp inte den, använd den. Vi övergav den. Det var mycket smärtsamt. Men vi lärde oss mycket för att vi arbetade med Under Armour och de hade tillgång till dessa idrottare som använde produkterna. Så de kan ge oss verklig feedback för att hjälpa till utvecklingen av HealthBox. “

Så vad har HTC fått ur sin relation med sportjätten? Tydligen ganska mycket. “I samarbete med Under Armour fick vi veta mycket om marknadsföring”, säger Sng. “Vi fick reda på mycket om att ha det större molnet av data. I viss mån finns det IoT: s roll. Det är också en viktig inriktning för oss. HTC har blivit väldigt strategiskt för de områden där det vill gå in. Hälsa är fortfarande definitivt en av dem. ”

Inte överraskande skulle Sng inte dra nytta av vad som kommer nästa för Under Armour och HTC men visade att fler meddelanden kommer att göras före slutet av året. Han kan också ha gett en indikation på vad som kan vänta. “Under Armour ser framtiden i prestandatyg och vi delar samma filosofi och det är därför vi kommer överens så lätt.”

Så kunde vi se vår första smarta Under Armour- och HTC-klädlinje före årets slut? Här hoppas det att det gör ett större intryck på oss än HealthBox gjorde.

Registrera dig för Wareable nyhetsbrev