HTC Viveport lanserades, en App Store för VR-innehåll

HTC lanserar Viveport-prenumerationstjänsten på 7 $

htc viveportHTC Vive VR-headsetet är fortfarande relativt nytt, vilket betyder att när smartphones först lanserades är appval och innehåll som verkligen kan dra nytta av dess teknik inte lika lätt tillgängliga. De goda nyheterna för HTC Vive-ägare är att HTC sedan dess har lanserat Viveport, en appbutik för allt VR-relaterat innehåll.

Enligt HTC, ”Viveport kommer att innehålla innehåll i spännande, nya kategorier för VR-liknande information, utbildning, sociala medier, 360˚-video, nyheter, sport, hälsa, resor och shopping. Den kommande utgåvan kommer också att introducera en uppdatering av Vive Home, som är vårt personliga och anpassningsbara virtuella utrymme med interaktiva widgets och mer. ”

Vi vet att vi sa att VR-innehåll inte är lika tillgängligt än, men förhoppningsvis med Viveport som fungerar som en dedikerad VR-appbutik kommer användarna att kunna hitta vad de behöver och förhoppningsvis kommer det att bli mer befolkat i framtiden. Tyvärr kommer Viveport inte att lanseras ännu. HTC säger att en utvecklarbeta kommer att finnas tillgänglig om några veckor med den fullständiga versionen kopplad till hösten.

Rikard Steiber, Senior Vice President för Viveport på HTC säger, ”Vi tror att lika tillgång till virtual reality-upplevelser kommer att göra världen till en bättre plats för både människor och företag. Viveport kommer att spela en viktig roll för att ge tillgång till virtual reality-upplevelser som kommer att förbättra vårt dagliga liv och hur vi kommer i kontakt med vänner och familj. ”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om appar, HTC och Virtual Reality (VR).