HTML5 Developer Conference – 27 september, San Francisco

HTML5 Developer Conference - 27 september, San Francisco

HTML5-devcon

Idag har den Silicon Valley International Game Developers Association tillkännager världens första HTML5-utvecklarkonferens någonsin, och Ubergizmo är en mediepartner av denna händelse.

Konferensen, som kommer att äga rum den 27 september på Westin Hotel i San Francisco, kommer att sammanföra tanke ledare från HTML5, JavaScript och mobila utvecklargrupper.

Sibblingz, utvecklare av den HTML5-kompatibla Spaceport-spelmotorn, är platina sponsor av evenemanget. Företagets grundare, Ben Savage, kommer också att vara huvudtalare, adresserar framtiden för HTML5-spel.

Biljetter till konferensen kommer att finnas tillgänglig på html5devconf.com. Registrera dig tidigt för att få ett rabatterat pris

Från HTML5-konferensens pressmeddelande:

Andra talare inkluderar en grundton av Doug Crockford, känd JavaScript-expert och författare till “JavaScript: The Good Parts,” skapare av JSLInt och utvecklare av JSON, och Josh Elman, den tidigare plattformsproduktchef på Facebook och Twitter samt flera talare från Google Chrome team- och spelmotorbibliotek, Microsoft, Joe Montasero Medgrundare och VP för Biz dev för appMobi och Peter Relan VD för Crowdstar och YouWeb.

“HTML5 är det viktigaste ämnet i år, eftersom mobila plattformar går igenom explosiv tillväxt,” sa Ann Burkett, ordförande för SV IGDA och konferensarrangör. “När utvecklare letar efter sätt att påskynda antagandet av HTML5, blev det uppenbart att Silicon Valley behövde starta den här konferensen.”

“Jag är glad att se att den nya HTML5 Dev Conf i San Francisco täcker utvecklarnas intresse för HTML5”, sa Peter Lubbers, medförfattare till ‘Pro HTML5 Programming.“” JavaScript och spel – gör inget misstag om det, detta är framtidens teknik för både webben och mobilen “

Konferensen kommer att samla spel- och apputvecklare som vill flytta till HTML5 och JavaScript när de blir den nya branschstandarden. Ämnen kommer att inkludera utvecklingsverktyg, distributionsmodeller på mobila plattformar och prestandamätning.

“Spel är den mest populära applikationen på mobila enheter och HTML5 är den framväxande utvecklingsplattformen där”, säger Savage. “Vi tror att Spaceport ger en praktisk utvecklingsmiljö och distributionsmodell för högpresterande HTML5-spelutveckling och drift.”

Konferensen kommer att ha sessioner på morgonen och eftermiddagen. Morgonsessionerna kommer att bestå av keynotes på JavaScript, HTML5-applikationer HTML5-spel. Eftermiddagssessionerna kommer att ha parallella tekniska och praktiska spår om HTML5, JavaScript och HTML5-spel tillsammans med några högre strategiska affärspaneler på högre nivå.

Sparad i Händelser> Utvalda> Webb. Läs mer om Conference, Event, Html5, Internet, Tech Conference, Technology Conference och Web.