Huawei går efter Samsung på grund av påstådda patentöverträdelser

Huawei P20 Lite renderar visar ett hack och dubbel kamera

huawei-logotypDen juridiska världen kan vara ganska svår att navigera, det är säkert. Nåväl, Huawei, som är ett av Kinas största teknikföretag (för att inte tala om den tredje största smarttelefontillverkaren i världen), har uppenbarligen väckt talan mot Sydkoreas Samsung, med hänvisning till att Samsung påstås ha brutit mot teknik som är relaterad till dess mycket egen 4G-anslutning och användargränssnitt.

Detta är definitivt något nytt, eftersom världen är mycket mer vana vid att se både Samsung och Apple fördjupa det över olika rättssalar över hela världen. Att se Huawei ta detta steg (och med goda skäl också, baserat på vad Huawei har presenterat) kan vara förvånande för vissa. Det ger också bilden att Huawei inte kommer att ta saker stående om de känner att deras immateriella rättigheter kränks.

Huawei har gått vidare för att lämna in klagomål i USA såväl som i Kina, eftersom de letar efter kompensation för olicensierad användning av 4G-teknik, förutom ospecificerade överträdelser som är anslutna till operativsystemet och systemprogramvaran.

Ding Jianxing, chef för Huaweis avdelning för immateriella rättigheter, sade: ”Vi hoppas att Samsung kommer … sluta bryta mot våra patent och få den nödvändiga licensen från Huawei och samarbeta med Huawei för att tillsammans driva industrin framåt.”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Huawei, Legal och Samsung. Källa: Reuters