Huaweis nya Kirin 970-processor har inbyggd artificiell intelligens

Huaweis nya Kirin 970-processor har inbyggd artificiell intelligens


# IFA2017 – Huawei presenterade sin nya Kirin 970-processor på IFA 2017 tidigare i veckan. Företaget sa att detta chip kommer att driva “smarttelefonernas framtid”. Den har inbyggd artificiell intelligens för att göra det möjligt för handenheten som drivs av Kirin 970 att ge mer smarta funktioner.

Huawei Kirin 970 har en 8-kärnig CPU och 12-kärnig GPU. Huawei hävdar att det ger 25 gånger högre prestanda och 50 gånger högre effektivitet jämfört med quadcore Cortex-A73 CPU-kluster.

Tillverkad på en 10 nm avancerad process har Kirin 970 en dedikerad neuronbehandlingsenhet för artificiell intelligens. Företaget erbjuder det som en öppen plattform för mobila AI-utvecklare och partners.

Richard Yu, VD för Huawei’s Consumer Business Group, förklarade att Huaweis mobila AI är en kombination av AI på enheten och AI i molnet.

“Huawei har åtagit sig att utveckla smarta enheter till intelligenta enheter genom att bygga upp helhetsfunktioner som stöder samordnad utveckling av marker, enheter och molnet”, sa han.

Det finns också en ny dubbel ISP som lovar förbättrad brusigenkänning i svagt ljus. Chipet har stöd för 4.5G Cat.18 LTE som ger kompatibilitet för teoretiska nedladdningshastigheter på upp till 1,2 Gbps.

Huawei Mate 10 kommer att bli den första smarttelefonen som drivs av Huaweis nya chipset. Företaget kommer att avslöja sin nya flaggskeppsmartphone den 16 oktober.

Arkiverad i mobiltelefoner. Läs mer om Huawei, Huawei Mate 10, IFA och IFA 2017. Källa: consumer.huawei