Hubble snaps vacker ny bild av Mars

Elon Musk vill göra en resa till Mars billigare än college

hubble-new-mars

Mars är en planet närmast sfären vi kallar hem. Det är en planet som människor är ambitiösa om, som de tror att de kommer att kunna skapa en koloni på. Uppriktiga ansträngningar görs för att skicka människor till Mars för att avgöra om det skulle vara möjligt för livet att överleva där. Vi har redan sett otaliga bilder av Mars långt ifrån och från ytan, och det senaste som Hubble-teleskopet har tagit visar oss ännu en vacker bild av Mars.

Mars är redan ganska nära jorden, men den kommer att komma till och med nära den 30 maj. Det kommer att göra en nära inställning till jorden och under den tiden kommer den röda planeten att vara inom 46,8 miljoner miles från jorden.

Innan den fascinerande händelsen har Hubble Space Telescope släppt en ny bild av Mars som ger oss en fantastisk titt på grannplaneten. Den här bilden togs den 12 mars med Mars cirka 50 miljoner mil från jorden.

Denna bild sätter terrängen på Mars på full skärm. Man kan enkelt se den varierade terrängen med vulkaniska regioner, bassänger, kratrar och stora sandfyndigheter som är tydligt synliga. Utseendet är toppat med vita moln i planetens atmosfär.

Det är verkligen en vacker planet.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Mars. Källa: nasa.gov