Hur du förbättrar ditt mål i skyttar

How To Improve Your Aim In Shooters

Att förbättra ditt mål i skyttar är ingen lätt uppgift och kräver timmar på timmars övning, särskilt om du vill dominera i tävlingsspel som Övervakning, Counter-Strike, eller Apex Legends.

Du behöver dock inte drömma om att bli nästa e-sportmästare för att ta ditt sikt till nästa nivå och börja samla vinster i ditt favoritspel.

I den här guiden delar vi steg-för-steg-instruktioner om hur du kan förbättra ditt mål i skyttar. Detta inkluderar att identifiera områden där du kan förbättra, se till att du har rätt utrustning och utveckla goda siktvanor.

Med viss riktning, övning och tålamod kommer du snart att landa huvudskott med lätthet.

Steg 1 – Identifiera problemet

Identifiera problemet

Innan du ens tar upp musen, ta ett par minuter för att bedöma var dina riktade problem härstammar. Många spelare är snabba att köpa dyra möss och tangentbord eller spenderar timmar på att sikta övningar utan att ta en stund för att identifiera grundorsaken till deras svaga prestanda.

Beroende på om du helt enkelt är ny på mus och tangentbord, dålig att spåra rörelse eller legitimt dålig på att sikta, kan din åtgärd variera.

Använda mus och tangentbord

Om det här är första gången du spelar ett skjutspel med mus och tangentbord är det helt normalt att inte prestera lika bra som på konsolen med en kontroller. Det första du måste vara uppmärksam på är hur du håller musen eftersom det finns tre vanliga grepp: Claw, Palm och Fingertip.

Var och en är skräddarsydd för olika spelstilar och kan förbättra din muskontroll. I slutändan bör du dock hålla musen i en position som känns naturlig för hur du normalt skulle ta tag i den när du surfar online.

Hur du förbättrar ditt mål i skyttar med mus och tangentbord

Spårningsrörelse

Om du upptäcker att du kan ställa in bilder noggrant men på något sätt alltid skjuter vid fel tidpunkt och missar ditt mål knappt, är det möjligt att du har svårt att spåra andra spelares rörelser.

Detta är ganska vanligt, särskilt för spelare med mindre PvP-erfarenhet. Spårning är skild från att sikta eftersom det kräver att du utvecklar en annan färdighet som enkelt kan göras genom att spela mot andra människor.

Nästa gång du är i ett spel, spendera mindre tid på att försöka få dödar och fokusera på hur dina lagkamrater rör sig på kartan eftersom människor beter sig väldigt annorlunda än AI.

Människor tar oftare skydd och gömmer sig i hörn för att vara säkra, hoppa eller glida när de skjuter och springer vanligtvis inte i en rak linje. Tänk på dessa saker så blir du snabbt bättre på att förutsäga fiendens nästa drag.

Hur du kan förbättra ditt mål i Shooters Tracking Movement

Sikta

Om du har bestämt att du faktiskt bara är hemskt på att sikta, är du ett steg närmare att förbättra dina färdigheter.

Nyckeln med korrekt siktning är att utveckla muskelminne baserat på spelet och klassen du spelar eftersom varje skytt använder olika mekanik. Det finns emellertid två centrala syftebegrepp att tänka på: spårning och flickning.

Spårning avser automatiska vapen där målet är att hålla hårkorset på ditt mål hela tiden, vanligtvis betecknat med DPS-karaktärer som Soldier 76 om vi använder Övervakning som ett exempel.

Omvänt innebär flikning att rada upp ett skott, dra i avtryckaren och sedan återgå till neutralt läge, vilket gör det idealiskt för vapenanvändare som enskott som Widowmaker eller McCree. När du tränar, var uppmärksam på vilken typ av vapen du skjuter utöver dit ditt hårkors siktar.

Steg 2 – Få rätt utrustning

Skaffa rätt utrustning

Möss

När du har identifierat dina problemområden är det dags att bestämma vad du ska leta efter i en spelmus. Generellt sett vill du ha en lättare mus med bara en eller två tumknappar för att hantera viktiga förmågor i spelet.

Tändare möss gör att du enkelt kan piska runt musmattan med lite eller inget motstånd.

Musmatta

På tal om musmattor är en bra tumregel att bli så stor av en musmatta som ditt spelbord rimligt kan stödja. Detta bör ge dig tillräckligt med utrymme för att flytta musen utan att behöva plocka upp den och eventuellt lämna din karaktär sårbar medan du justerar.

Om du anstränger dig för att flytta musen kanske du också vill överväga att ta upp ett stödjande handledsstöd.

Tangentbord

Slutligen ta hänsyn till vilken typ av tangentbord du använder. För spel är det i allmänhet bäst att använda ett mekaniskt tangentbord eftersom de är mer exakta. Storleken spelar ingen roll så länge det känns bekvämt, men skrymmande brädor med tjocka nycklar är mycket lättare att använda.

Dessutom kan du överväga att plocka upp ett tangentbord med bakgrundsbelysta knappar om du gör det mesta av ditt spel på natten eller i ett mörkt rum.

Steg 3 – Justera dina inställningar

Hur du förbättrar ditt mål i skyttar Justera dina inställningar

Mus DPI-inställningar

Muskänslighet är den viktigaste inställningen för exakt inriktning. Tyvärr finns det ingen catchall-mall för att ställa in musens DPI (prickar per tum). Det bästa sättet att ta reda på vad som fungerar för dig är att prova olika inställningar och göra justeringar längs vägen tills du når en punkt där riktningen känns naturlig.

Detta är vanligtvis någonstans mellan 800 – 1600 DPI, men vi rekommenderar att du börjar med 400 DPI om du är ny på mus och tangentbord.

Medan en högre DPI betyder snabbare mushastighet, förlorar du möjligheten att göra exakta och små rörelser om du ställer in den för högt. I allmänhet är det bäst att välja en DPI som du är bekväm med i Windows och sedan finjustera den med inställningar i spelet.

Se också till att inaktivera musacceleration eftersom det kan göra exakt riktning mycket svårare.

Hur du förbättrar ditt mål i Shooters Mus DPI-inställningar

Spelinställningar

Eftersom varje spel fungerar och kontrollerar olika är det bästa sättet att optimera dina musinställningar genom att använda inställningsmenyn i spelet. Beroende på spelet kan du justera saker som muskänslighet, musacceleration, zoomkänslighet och synfält.

Spel som Övervakning ta det ett steg längre genom att låta dig ställa in anpassade hårkors för olika karaktärer.

Fysisk positionering

Det är lätt att glömma hur viktig din hållning och positionering kan vara för spel på en dator. Om du är någon som ofta slår eller lutar dig tillbaka medan du sitter, är det troligt att det påverkar din siktprestanda.

Även om detta inte är en stor sak för de flesta andra genrer, kräver konkurrenskraftiga skyttar att du är vaken och redo för åtgärder med ett ögonblicks varsel.

Därför rekommenderar vi att du försöker utveckla mer positiva sittvanor. Detta inkluderar att sitta upprätt i en bekväm stol med ögonen inte mindre än 20 tum från din bildskärm (ungefär ett armlängdsavstånd).

Steg 4 – Öva, öva, öva

Hur du förbättrar ditt mål i skyttarövning

Du har gjort allt du kan för att ställa in dig själv för att lyckas, nu är det bara att öva på att bygga lite muskelminne och träna dig själv för att bli en bättre siktare. Det finns många sätt att göra det, så låt oss kort gå igenom varje alternativ.

Öva utbud / anpassade spel

Övningsområden är utmärkta för att få ett fast grepp om att sikta i spelet utan några höga insatser. Många spel som Övervakning inkluderar skjutbanor, träningslägen och andra träningsområden där du kan träna.

Mycket konkurrenskraftiga spel som CS: GO dra stor nytta av Steam Workshop, där spelare kan hitta en uppsjö av användargenererat innehåll, inklusive speciella träningskartor / scenarier.

Anpassade spel är ett annat sätt att öva ditt mål genom att ställa in unika modifierare som endast headshots, svårare AI, ta mindre skada och mycket mer.

Det finns till och med spelarskapade anpassade spelmallar för olika spel, som fungerar som träningsövningar för att förbättra inriktningen såväl som andra aspekter av spelet. Använd din tid på att träna för att vänja dig vid att flytta din karaktär medan du siktar.

För att spåra mål placerar du hårkorset på en enda punkt och börjar sedan röra dig och skjuta som du skulle göra i en riktig kamp, ​​samtidigt som du håller hårkorset på den platsen. Senare prova samma sak med ett rörligt mål, antingen en AI-kontrollerad fiende eller en vän som är villig att hjälpa dig att träna.

Träna dig själv så att du håller hårkorset riktat mot områden där mänskliga spelare sannolikt kommer att dyka upp, till exempel runt hörnen, bakom locket och i dörröppningar.

Hur du kan förbättra ditt mål i Shooters Practice Range

Sikta tränare

Ett annat alternativ för att förbättra ditt mål är att använda webbläsarbaserade måltränare som Aiming Pro eller 3D Aim Trainer. Dessa är helt gratis och ger ett enklare tillvägagångssätt för att utveckla det nödvändiga muskelminnet du behöver för skyttar. De är också ett bra sätt att hålla din hand-öga-koordination skarp.

Spela spelet

Naturligtvis kan det låta uppenbart, men att spela spelet du vill bli bättre på är en bra metod för att förbättra ditt mål. Det behöver inte vara så höga insatser som att spela rankad eller konkurrenskraftigt om du inte föredrar det.

Istället kan du prova ett par Quickplay-matcher eller slå dig ihop med vänner som inte har något emot att göra lite bära medan du rör dig i spelets inställningar.

Det finns många inneboende fördelar med att träna i ett riktigt spel mot andra spelare, som att bekanta sig med den nuvarande metan och lära sig att hantera det oförutsägbara – två viktiga komponenter för att spela konkurrenskraftigt.

Steg 5 – Kom ihåg att ta pauser

Hur du förbättrar ditt mål i skyttar Kom ihåg att ta pauser

Slutligen, men absolut inte minst, vet när du ska ta pauser från spel. Människokroppen är ett fantastiskt verktyg som kan behärska ett till synes oändligt antal färdigheter. Men för att göra det krävs det vila för att ladda sig själv och komma tillbaka starkare.

För varje 50-90 minuters spel, ta minst en 5-minuters paus för att ta en drink vatten, använda badrummet eller helt enkelt sträcka på benen. Detta kommer att hålla dig frisk och kan hjälpa till att undvika problem som ryggont, ögonbelastning, karpaltunnelsyndrom, etc. All målträning i världen hjälper inte om din kropp inte fungerar som den ska.