Hur man flyger din drönare som ett proffs: 10 tips för quadcopterpiloter

1202_drone_1433

Droner är några av de roligaste prylarna du kan köpa, men de är lite svårare att använda än den genomsnittliga smarttelefonen eller hoverboard. Idag kommer vi att ge 10 tips om att flyga som ett proffs, oavsett om du är en nybörjare eller bara vill höja ditt spel.

1. Kontrollera din drönare innan du flyger

OK, du har din drönare och du är ivrig att flyga. Men innan du slår pinnarna, finns det några saker du måste kontrollera först, oavsett om du flyger för första gången eller för 50: e gången. Gå igenom en checklista före flygningen, precis som en riktig pilot: är batterierna laddade och ordentligt isatta? Är alla delar på plats och i gott skick? Är propellrar och skruvar säkra? Om du filmar, är Micro SD-kortet isatt? Att gå igenom dessa kontroller – och andra – hjälper till att säkerställa att du inte kommer att bli förvånad över ett plötsligt misslyckande när du flyger.

2. Lär dig kontrollerna

Att bemästra kontrollerna är nyckeln till tidig framgång med drönare. Börja med grunderna – din vänstra pinne är gasspjäll (upp / ner) och yaw (vänster / höger). Din högra pinne är tonhöjd (upp / ner) och rulla (vänster / höger). Lär dig vad varje typ av rörelse betyder och hur det ser ut. Börja med att fokusera på bara en gas – och blanda gradvis in nya element en i taget. Försök inte ta för mycket på en gång. Du kanske tycker att det är bra att hitta en bra guide och sedan skriva ut den eller behålla den på din surfplatta för att referera till i fältet.

3. Öva, öva, öva

Att bli bra med en drönare kräver övning, precis som alla andra färdigheter. Gå till ett stort område utan hinder – mer om detta senare – och öva bara grunderna. Lär dig vad varje knapp och funktion på din drönare gör, öva på att använda dem tillsammans och i kombination. Fortsätt att öva själv i flera veckor tills du känner dig bekväm med kontrollerna och är säker på att du kan hantera din drönare i mer utmanande förhållanden.

Det tar ett tag innan du blir så bra som den här

4. Stäng av gasen så fort du kraschar

Oavsett om du är en nykomling eller proffs är det oundvikligt att krascha. Ett bra sätt att undvika skador på din drönare, levande saker och miljön är att skära gasen omedelbart. Detta hindrar rotorerna från att snurra, vilket förhindrar ytterligare skador på drönaren och eventuella olyckliga åskådare. Öva denna manöver upprepade gånger och se till att du kan reagera tillräckligt snabbt för att minimera potentiell skada.

5. Håll din drönare i sikte

Den gyllene regeln för droneflygning är den här: håll din drönare i sikte. Genom att hålla visuell kontakt kan du bättre se potentiella hinder eller faror och ha svårare att av misstag flyga utanför räckvidden. Det finns inget värre än en osedd drönare som plötsligt möter en tegelvägg och inte vet var man ska leta efter den. Att hålla din drönare i sikte när du flyger är också ett lagligt krav i vissa områden, så det är värt att göra av fler skäl än rent praktiska.

6. Följ alltid lagen och flyga säkert

Du bör alltid läsa drönarlagar för ditt område innan du flyger. Olika länder, städer och områden har olika regler och regler som du kan följa, och det är viktigt att du följer dessa för att förhindra skador eller juridiska problem. Till exempel tillåter inte många länder flygning av drönare över flygplatser, över en viss höjd eller över befolkade områden (t.ex. London). Förutom att lyda lagens bokstav bör du också försöka följa dess anda – även om lagar ännu inte finns i boken, tänk på ditt beteende och undvik handlingar som kan skada andra, som att flyga över folkmassor eller nära djur. För Storbritannien, ta en titt på CAA: s webbplats.

7. Var försiktig när du flyger i vinden

Blåsiga dagar är några av de mest irriterande förhållandena att flyga i, vilket gör det svårare att flyga med stabilitet eller noggrannhet. Kontrollera prognosen innan du gör planer och se till att du känner till förhållandena innan du startar. Att bli otäckt av ett vindkast är en enkel biljett till en trasig drönare om du flyger nära väggar eller andra hinder, och det kommer lika lätt att förstöra det underbara solnedgångsskottet du hade planerat.

8. För filmning, planera dina bilder innan start

På tal om filmning, här är ett tips: se till att du planerar din rutt och bilder innan du någonsin går in i himlen. Undersök området du ska filma till fots och planera en sekvens baserad på miljön och dina egna förmågor och utrustning. Droner har en mycket begränsad flygtid, så du vill utnyttja den tid du är i luften.

9. Håll reservdelar till hands

Som vi nämnde tidigare är krascher oundvikliga, även för veteranpiloter. Det är viktigt att du har reservdelar till hands så att du kan göra reparationer ute på fältet och fortsätta med dina planerade aktiviteter. Förutom en cache med ersättningsrotorer och andra vanliga delar är det också bra att ha ett Micro SD-kort och batteri för säkerhetskopiering så att du kan fortsätta skjuta och flyga så länge du behöver.

10. Få en billig quadcopter att träna med

Det kan vara frestande att gå omedelbart för en drone som en DJI Phantom, men det kan vara en bättre idé att gå efter något lite mer överkomligt först. Du kommer sannolikt att krascha en hel del när du lär dig att flyga, så det är bättre att göra det på en drone på £ 50 än en drone på £ 500 (och kontrollerna är i stort sett desamma). När du väl har behärskat grunderna kan du sedan flytta till en dyrare drönare (som också bör innehålla några avancerade funktioner för att ytterligare förbättra dina möjligheter).

Handla Drones på Mobile Fun>

Tack för att du tittar på våra bästa drönartips. Låt oss veta vad du tycker i kommentarerna och var noga med att dela dina egna drontips om du har dem!