Hur man kontrollerar batteriets skick på Mac och aktiverar batteriets livslängd

Check Battery Condition On Mac

Om du kör macOS 10.15.5 eller senare kan du enkelt kontrollera batteriets skick för MacBook från den nya batteridelen i macOS. Förutom att kontrollera hälsan hos batteriet kan MacBook-användare också aktivera eller inaktivera batteriets livslängdsfunktion på Mac, som när den är aktiverad hanterar MacBook-batteriets hälsa för att öka livslängden.

Du kan snabbt kontrollera MacBooks batterihälsa på en maskin som kör macOS 10.15.5 eller senare genom att gå till Systeminställningar -> Batteri och välja Batteri från sidorutan. Klicka sedan på Battery Health-knappen för att se MacBook-batteriets nuvarande tillstånd.

På popup-fönstret visas det aktuella tillståndet för din MacBooks batteri. Helst ska det stå ‘Normal’, vilket antyder att enhetens batteri är i perfekt skick och inte behöver bytas ut.

Om du får en servicevarning är det en bra idé att ta din MacBook till en Apple Store eller Apple-auktoriserad tjänsteleverantör för en kontroll.

Så här kan du kontrollera batteriets hälsa för MacBook Pro, MacBook Air eller MacBook. Läs vidare för att lära dig mer om batterihälsostyrning.

Aktivera eller inaktivera batterihälsahantering på MacBook

macOS har en funktion som kallas Battery health management, vilket minskar batteriets toppprestanda när det åldras. Det gör det för att förlänga batteriets livslängd.

Funktionen för hantering av batterihälsa på MacBooks är aktiverad som standard på nya MacBooks. Om du har en Mac som du har uppdaterat till macOS 10.15.5 eller senare och har Thunderbolt 3-portar, bör Mac Battery Health-funktionen också vara aktiverad som standard.

Om du vill aktivera batterihälsofunktionen på din MacBook eller vill stänga av Mac-batterihantering kan du göra det genom att följa dessa steg.

Hantering av batterihälsa på MacBook

Följ dessa steg för att aktivera eller inaktivera Mac-batterihälsahantering på MacBook Pro, MacBook Air eller MacBook.

Steg 1: Öppet Systeminställningar och gå till ‘Batteri‘ sektion.

Steg 2: När du är i avsnittet Batteri klickar du på ‘Batteri‘från sidorutan och klicka sedan på’Batterihälsa‘ knapp.

Steg 3: Från popupen se till att ‘Hantera batteriets livslängdfunktionen är påslagen.

Steg 4: Om du vill stänga av den här funktionen avmarkerar du helt enkelt alternativet Hantera batterilivslängd.

Steg 5: Bekräfta genom att klicka på Stäng av alternativ.

Medan du kanske vill stänga av batterihälsofunktionen på din MacBook Pro, MacBook Air eller MacBook för att förbättra prestanda och uppnå topprestanda, varnar Apple att om du gör det kommer batteriets livslängd att minskas.

Om du är intresserad av att kontrollera antalet batterier i MacBook, följ den här guiden.

Om du har några frågor angående denna handledning eller Mac Battery Health-hanteringsfunktion i allmänhet kan du gärna meddela oss i kommentarerna nedan.