Hur man lägger till en repo i Cydia

Nej, Luca Todesco arbetar inte med en iOS 10.2-jailbreak

iOS Cydia-ikon

När du jailbreakar din iPhone, iPad eller iPod touch är Cydia installerad på den. Cydia har som standard lagt till de flesta populära repositorierna inklusive Bigboss repo, ModMyi repo etc så att du inte behöver lägga till dig själv. Det här är väldigt bekvämt och oftast behöver du inte lägga till någon annan repo eller källa till Cydia för att ladda ner saker. Men det finns tillfällen när du behöver lägga till ett repo i Cydia för att ladda ner en tweak eller app som inte är tillgänglig på huvudförvaren.

Att lägga till en ny repo i Cydia är ganska enkel men kan vara svårt om du inte har någon aning om hur du gör det. I det här inlägget kommer vi att visa dig hur du lägger till en repo i Cydia. Hela processen kräver några steg för att slutföra. Kom ihåg att du behöver en internetanslutning och en giltig repolänk för att göra det.

1) Starta Cydia på din jailbroken iOS-enhet och tryck på knappen ‘Källor’ som ligger i andra positionen i fältet nedan.

Cydia Källor (1)

2) På skärmen “Källor” visas en “Redigera” -knapp. Tryck på den. Tryck sedan på knappen “Lägg till”. Det är här du kan lägga till en repo i Cydia.

Cydia Source (2)

3) Nu ber Cydia dig att skriva in Cydia / APT-webbadressen. Skriv eller klistra in den och tryck sedan på knappen ‘Lägg till källa’.

Cydia Source (3)

Se till att du skriver in adressen som den är annars får du ett fel. Om du vill ta bort en tidigare tillagd källa kan du helt enkelt svepa på den och sedan trycka på den röda knappen ‘Radera’.

Cydia Sources (4)

Gjort! Så här lägger du till en repo i Cydia.

Din källa har lagts till och du kan ladda ner allt du vill från denna repo. Källan du har lagt till kommer att visas i källistan i Cydia och du kan ta bort den därifrån när du vill.

Notera: Detta inlägg uppdaterades den 26 juli 2016 för att återspegla förändringarna i processen att lägga till repo i Cydia.