Hur man lägger till tidsgräns för vissa webbplatser på Mac och iOS

Add Time Limit For Certain Websites On Mac

I den här guiden visar vi dig hur du lägger till tidsgränser för webbplatser i Mac och iOS Safari och förhindrar dig själv från att spendera för mycket tid på att surfa på vissa webbplatser. Med den här metoden kan du blockera webbplatsen i Mac Safari och hindra dig från att använda efter en viss tid.

Spenderar du alldeles för mycket tid på att titta på YouTube-videor på din Mac eller bläddrar du genom ditt Facebook-flöde? Om ja, och du är intresserad av att öka din produktivitet på Mac, iPhone och iPad har vi det perfekta tipset för dig.

macOS nya skärmtid-funktion låter dig lägga till appgränser. Med hjälp av den här funktionen kan användare lägga till tidsgränser för en app eller webbplats under en viss dag. När användaren har använt appen eller webbplatsen under den angivna tidsgränsen kan de inte längre komma åt webbplatsen och visas ett meddelande som säger “Du har nått din gräns på webbplatsen”.

Även om denna gräns kan ignoreras genom att klicka på Ignorera-knappen, fungerar den som en bra påminnelse om att du inte ska slösa bort din tid på att använda den och bör göra något mer produktivt.

Läs också: Så här lägger du till appgräns för en enda app på iPhone eller iPad

Webbplatsgränserna som du lägger till gäller alla enheter som använder samma iCloud-konto. Så om du lägger en gräns på facebook.com på Mac kan du inte heller öppna den med Safari-webbläsaren på din iPhone och iPad, vilket är snyggt.

Så här lägger du till tidsgräns för vissa webbplatser på Mac eller iOS

Så här lägger du till webbplatsens tidsbegränsningar på Mac. Kom ihåg att dessa gränser endast gäller Safari-webbläsaren på Mac, iPhone och iPad.

På Mac:

Webbplatsgränser på Mac

Steg 1: Öppet Systeminställningar och gå till Skärmtid sektion.

Steg 2: Välj Sidopanelen Appgränser alternativ och Sätta på Appgränsfunktionen.

Steg 3: Klicka på ‘+för att skapa en ny appbegränsning. Sedan under Appar, kategorier och webbplatser rulla ner och expandera Webbplatser alternativ.

Steg 4: Du får en lista med ofta besökta webbplatser. Om du inte hittar webbplatsen som du vill lägga till gränsen för, bläddra nedåt och klicka på ‘Lägg till webbplatsalternativet.

Safari-webbplatsens gräns

Steg 5: Skriv in webbadressen till webbplatsen du vill lägga till tidsgräns för, se till att du väljer den genom att klicka på kryssknappen.

Steg 6: Ange sedan den tid du vill tillåta för den webbplatsen. Du kan ange tid för varje dag eller välja anpassat alternativ om du vill öka eller minska tillåten tid för vissa veckodagar.

Steg 7: Slå Gjort knappen för att spara tidsgränsen för din angivna webbplats.

Upprepa dessa steg för så många webbplatser som du vill.

Proffstips: Om du vill avsevärt minska eller hindra dig från att öppna en webbplats, lägg sedan till en minuts daglig gräns på webbplatsen. Efter en minuts användning visar Safari en varningsgräns för webbplatsen som påminner dig om att inte använda den.

På iPhone eller iPad:

iPhones webbplatsgräns

Steg 1: Öppet inställningar -> Skärmtid -> Appgränser.

Steg 2: Knacka på Lägg till gräns alternativ.

Steg 3: Välj webbplatser från listan och tryck på Lägg till webbplats alternativ.

Steg 4: Skriv in webbadressen till webbplatsen du vill lägga till gränsen för och se till att den är vald. Tryck på Nästa knapp uppifrån högra hörnet.

Steg 5: Ange tidsgränsen för webbplatsen och träff Lägg till knapp.

Webbplatsgränser för iPhone Safari

Upprepa dessa steg för så många webbplatser som du vill.

Där har du det, så här kan du lägga till tidsgränser för webbplatser på din Mac, iPhone eller iPad. Om du har några frågor angående denna handledning, låt oss veta i kommentarerna nedan.