Hur man tar porträttbilder med iPhone 12: s nattläge

Night Time Portrait iPhone 12 Pro

De senaste iPhonesna som innehåller iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max har nattläge. Med hjälp av funktionen Nattläge kan användare ta vackra nattfoton utan att använda blixt.

Nattläge introducerades först med förra årets iPhone 11 men med iPhone 12-serien har Apple förbättrat originalfunktionen och gjort stöd för Night Mode till porträttfoton, ultrabreda foton och kamerafoton på framsidan.

Om du tar porträttbilder i nattläge med iPhone 12 eller iPhone 12 Pro kan användare ta nattporträttfoton utan att använda blixt. Den resulterande bilden är klar, skarp och mycket detaljerad med adekvat belysning samtidigt som bildens känsla bibehålls.

På iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max ser nattläget Porträttbilder ännu skarpare ut tack vare LiDAR-skannern som finns på dessa enheter, som tillsammans med AI ger avancerade bilder som kan konkurrera med alla professionella kameras foton.

Denna handledning visar hur du kan använda iPhone 12s porträttläge för att ta fantastiska nattfoton.

Så här tar du porträtt med nattetid på iPhone 12

Att använda porträttläge och nattläge på iPhone 12 är väldigt enkelt. Du kan göra det genom att följa de enkla instruktionerna nedan.

iPhone 12-porträttkamera-app

Steg 1: Öppna kameraappen på din iPhone 12 och välj porträttläge genom att svepa åt vänster eller höger i kamerans sökare.
Steg 2: Se till att blixten är avstängd genom att knacka på dess ikon från skärmens övre vänstra hörn.
Steg 3: Placera motivet för bilden inom 8 fot från iPhone.
Steg 4: Se till att nattläget är aktiverat genom att titta på halvmåne-ikonen längst upp till vänster bredvid blixt-ikonen. Om ikonen för nattläge är gul är läget aktiverat. Om det inte är så har iPhone bestämt att det inte behövs.
Steg 5: På ikonen för nattläge ser du också exponeringstiden för nattläget. iPhone väljer automatiskt den tid det passar och visar sekunderna. Du kan öka eller minska exponeringstiden genom att knacka på ikonen för nattläge och sedan flytta exponeringsreglaget som visas precis ovanför avtryckaren.
Steg 6: Tryck på avtryckaren för att ta bilden.

Där har du det, så här kan du ta fantastiska nattporträttbilder med en iPhone 12 eller iPhone 12 Pro. Låt oss veta om du har några frågor i kommentarerna nedan.