Hyundai anpassad Android Auto-app kommer senare i år

Hyundai anpassad Android Auto-app kommer senare i år

hyundai-android-auto-app-2

Google I / O 2016-nyckeln är mindre än en timme bort. Under dessa två dagar kommer vi att höra mycket programvara och appar, utvecklare och partners kommer att visa upp sina skapelser för Googles plattformar, och Hyundai kommer att vara där för att göra just det. Biltillverkaren kommer att visa sin anpassade Android Auto-app på Google I / O idag. Appen i sig kommer att släppas senare i år.

Hyundai säger att det är ett av de första företagen i sin bransch som visar upp en sådan applikation, vilket eliminerar behovet av att lämna Android Auto-gränssnittet när användare vill använda andra funktioner.

Appen låter inte användarna styra viktiga element som klimatkontrollen, men den innehåller tilläggsfunktioner som tillgång till företagets vägtjänsttjänst, månatliga fordonsrapporter, schemaläggning av serviceavtal och möjligheten att ställa in betjänningsalarm som låter användaren veta telefon om betjänaren tar bilen utanför ett definierat område.

Hyundai är bara en av partnerna som har antagit Android Auto-plattformen, det var faktiskt den första biltillverkaren som debuterade stöd för Android Auto med Sonata 2015, så företaget är verkligen villigt att arbeta med företag som Google för att bättre implementera sina plattformar i sina bilar.

Företagets anpassade app heter MyHyundai och sägs komma fram någon gång senare i år.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Android Auto, Google i / o 2016, Google Io och Hyundai.