Hyundais verktyg för bilinköp kommer att vara bra för viral marknadsföring

Hyundai logo

Hyundai-logotypNästan alla är på Facebook just nu och det ser ut som att Hyundai kommer att utnyttja det massiva nätverket med ett nytt marknadsföringsverktyg, enligt en rapport från CNET. Enligt sina källor har Hyundai planer på att lägga till fyra nya verktyg för bilköp på sin Facebook-fansida, som gör det möjligt för bilköpare (eller någon som känner för det) att samla in sina vänner när de köper en ny Hyundai. bil.

Eftersom de flesta vanligtvis frågar efter åsikter från sina vänner när det gäller att köpa ett fordon, ger en bilköp-app på Facebook mycket mening för biltillverkaren. Användarna kommer att ha sina vänner redan anslutna till dem, och det skulle ta några klick bara för att be om deras åsikter. Med appen kan köpare välja sina modeller, fordonskonfiguration, jämföra fordon och till och med hitta återförsäljare. De kan även anpassa en bil och lägga upp modellen på sin vägg för att få åsikter.

Medan verktygen gör det extremt bekvämt för användare som har svårt att bestämma sig när det gäller bilshopping, tycker vi att det är ett ännu större viral marknadsföringsverktyg för Hyundai. När allt kommer omkring, när folk börjar se Hyundai-appen dyker upp på sina nyhetsflöden, kommer de att vara mer benägna att kolla in det, speciellt om de håller på att leta efter en ny bil. Verktygen garanterar kanske inte mer försäljning för företaget men det kommer definitivt att öka exponeringen med en lång sträcka. Hyundais verktyg för bilköp kommer att finnas tillgängliga någon gång senare i veckan.

Arkiverad i Transport> Webb. Läs mer om bil, Facebook och Hyundai.