I Frankrike är det nu olagligt att skicka e-post till anställda efter arbetstid

Kvinna rapporterad till HR av franska kollegor för att skicka e-post efter 20.00

e-post-app-konfHur många av oss får e-post från jobbet direkt eller e-postmeddelanden som är relaterade till arbete även när vi inte arbetar? Till exempel ta emot e-post på vår lediga dag, eller på helgerna, eller vid 20-tiden när vi äter middag? För vissa av oss är det lätt att bara ignorera dem, för andra kan de känna sig skyldiga att svara eller känna sig stressade att även när de inte arbetar, jobbar de.

Den goda nyheten är att om du vill fly från e-post efter jobbet och ha ett rent samvete om det, kanske du bör överväga att flytta till Frankrike, för i landet har en ny lag antagits som gör det olagligt för din arbetsgivare att maila dig efter arbetstid. En sådan plan föreslogs redan 2014, men den nyligen antagna lagen har kallat den “Rätten att koppla bort” ändring, och det finns en fångst.

Fångsten är att endast anställda som arbetar i ett företag med 50 eller fler arbetstagare omfattas av denna lag, vilket innebär att om du arbetar på ett kafé med bara 10 anställda kan du inte riktigt göra så mycket om din arbetsgivare skulle besluta att bombardera dig med e-postmeddelanden om hur du kan öka produktiviteten klockan 22 på natten.

I tal med BBC tidigare denna månad sa Benoit Hamon från den franska nationalförsamlingen, ”Alla studier visar att det finns mycket mer arbetsrelaterad stress idag än tidigare, och att stress är konstant. Anställda lämnar fysiskt kontoret, men de lämnar inte sitt arbete. De förblir fästa med ett slags elektroniskt koppel – som en hund. Texterna, meddelandena, e-postmeddelandena – de koloniserar individens liv till den punkt där han eller hon så småningom går sönder. ”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Legal.