IKEA UK tar av misstag dubbla avgifter på grund av datorfel

Symfonisk smarta högtalare från Ikea och Sonos anländer i augusti

ikea-ukAnta att du tar ut ditt kreditkortsutdrag och inser att IKEA har debiterat dig två gånger för det vackra Västanby matbordet som du köpte. Innan du får panik ska du veta att du inte är ensam och veta att IKEA redan är medveten om detta eftersom företaget bekräftar att dubbel laddning beror på en datorfel.

Enligt företaget verkar detta ha påverkat mer än 100 kunder i Storbritannien. Det är oklart hur omfattande problemet är, men minst 100 kunder kunde ha påverkats. Det betyder att om du har handlat på IKEA UK den senaste veckan, särskilt den 21 juli, bör du kontrollera dina bank- / kreditkortsutdrag bara för att se till att du inte är en av de drabbade kunderna.

Donna Moore, Ikea UK och Irlands kundrelationschef berättade för Bristol Post, “Vi arbetar aktivt med betaltjänstleverantören för att åtgärda dessa transaktioner så snabbt som möjligt så att de drabbade får dubbla betalningar tillbaka till dem av sina banker.”

Hon bad också om ursäkt på uppdrag av butikerna som av misstag dubbelt debiterade kunder. “Vi ber om ursäkt för eventuella besvär som detta orsakade och om någon av våra kunder är oroliga är de välkomna att kontakta oss för att diskutera saken.” Tack och lov är detta ett problem och inte ett hack eftersom vi är säkra på att det skulle vara en mycket sämre PR-mardröm, men det är ändå ett besvär.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Ikea.