IMAX kommer att spendera 50 miljoner dollar på att skapa VR av hög kvalitet

IMAX kommer att spendera 50 miljoner dollar på att skapa VR av hög kvalitet

imax privat teater
IMAX dyker in i världen av virtuell verklighet på ett stort sätt. Det vill skapa virtuellt verklighetsinnehåll av hög kvalitet men det kommer att behöva lite pengar för att göra det. Det har tagit in några stora investerare för att samla in 50 miljoner dollar tillsammans som kommer att gå mot utveckling av högkvalitativt virtual reality-innehåll. Det har slutfört den första fasen av detta arbete och kommer att skapa minst 25 premium virtual reality-upplevelser för en mängd olika plattformar.

IMAX arbetar redan med att introducera sina experimentella IMAX VR-centra på flera platser i USA och Storbritannien. Det kommer säkert att behöva ha mycket premium VR-innehåll för att göra dessa centra till ett löpande företag för att säkerställa att människor fortsätter att komma tillbaka.

“Vi var oerhört nöjda med det betydande intresset vi fick från en så framträdande grupp investerare, och tillsammans ser vi fram emot att hjälpa nästa generation av mycket differentierade, mycket uppslukande VR-innehållsupplevelser till publiken över hela världen”, säger IMAX chef utvecklingsansvarig Robert D. Lister.

Några av dessa premium VR-upplevelser kommer endast att finnas tillgängliga på utvalda IMAX VR-platser. Bortsett från att lägga några av sina egna pengar på detta har IMAX samlat in pengar från sådana som Acer, Creative Artists Agency samt en handfull kinesiska medieföretag som inkluderar Enlight Media, China Media Capital och Studio City.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Imax och Virtual Reality (VR). Källa: prnewswire