Indiegogo lanserar Crowdfunding för aktier, låter dig investera i startups

Indiegogo lanserar Crowdfunding för aktier, låter dig investera i startups

indiegogo-equityCrowdfunding-plattformar som Kickstarter och Indiegogo gör det möjligt för allmänheten att samla pengar tillsammans för att få produkter från marken. Vi har sett många framgångar komma från dessa initiativ, som Pebble smartwatch till exempel. Men vad händer om du blev så förtjust av företag som Pebble att du föredrar att investera i dem snarare än deras produkter?

Folket på Indiegogo har kommit på något liknande som heter Equity Crowdfunding, vilket i princip gör det möjligt för allmänheten att investera i nystartade företag. Detta initiativ skapades i samarbete med MicroVentures där investering i ett företag inte längre ger dig produkter utan snarare en andel i företaget själv, så på ett sätt är det nästan som att köpa aktier.

Som Indiegogo påpekar är detta möjligt tack vare SEC: s JOBS Act från 2012 som gör det möjligt för alla att investera i företag online, medan tidigare bara ackrediterade investerare fick göra det. Naturligtvis finns det ingen garanti för att företaget du investerar i kommer att lyckas eller ge någon avkastning, men det är precis som crowdfunding av en produkt, det finns risker inblandade så du bör definitivt göra dina läxor innan du dyker direkt in.

Mängden aktier du får för dina pengar kommer också att variera från företag till företag, precis som aktiemarknaden. Den goda nyheten är att du inte behöver mycket kapital för att börja, för så länge du är 18 år och äldre och har 100 dollar till ditt namn, kommer du att gå bra. Mer information om de företag som just nu söker investerare finns på Indiegogos webbplats.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Crowdfunding och Indiegogo.