Indien förbjuder webbplatser för fildelning

Indien förbjuder webbplatser för fildelning

Det var först i går som vi rapporterade om hur ett 15-årigt barn i Sverige fick juridiska problem för att ladda ner filmer. Han är inte den första och han kommer förmodligen inte vara den sista, men det verkar finnas en ökande frekvens av fildelningswebbplatser som är förbjudna i vissa länder (som Malaysia som har blockerat Pirate Bay-webbplatsen) på grund av missbruk av användare som laddar upp upphovsrättsskyddat filer på dem. Som det visar sig har Indien nyligen också börjat förbjuda webbplatser för fildelning, och det verkar som om den indiska befolkningen inte är så glad över det.

Det verkar som att filmdistributören, Reliance BIG Pictures, står bakom påtryckningarna för att förbjuda webbplatser för fildelning, som de hävdar orsakar piratkopiering. Detta är också i samband med den kommande filmen Singham som kommer att släppas, och vi antar att filmföretaget försöker förebygga eventuella olagliga nedladdningar.

Även om inga specifika webbplatser nämndes, verkar det som om Internetleverantörer spelade det säkert genom att utfärda ett filtförbud för alla fildelningswebbplatser, vilket var en ganska otäck chock för användarna när de försökte logga in på Megaupload, RapidShare, MediaFire och etc, och hälsades av bilden ovan. Det verkar som om vissa internetleverantörer har upphävt förbudet, även om det inte är säkert om hissen är tillfällig eller kommer vi att se förbudet igen. Tror ni att det kommer att drabba USA också?

Filed in Web. Läs mer om Indien, Megaupload och Piracy.