Indien vill också övervaka Google och Skype

India flag

Indien flagga

Efter de senaste rapporterna om den indiska regeringens avsikter att starkt beväpna RIM till att kompromissa med säkerheten för sina BlackBerry-enheter ser det ut som att landet inte lämnar någon sten oförändrad. Nya rapporter säger att Indien också begär samma tillstånd för privata data från tjänster som Skype, Twitter, Facebook och Google.

I enlighet med den nyligen implementerade IT-lagen är webbplatser och tjänsteleverantörer skyldiga att tillhandahålla statliga säkerhetsbyråer information om privata konton, inklusive lösenord, på begäran utan domstolsbeslut. Om företagen inte ger efter för regeringens krav ser vi förmodligen ett förbud mot deras tjänster i landet, vilket kan vara fallet eftersom dessa tjänster inte gillar att dela privat information utan domstolsbeslut.

Men ett sådant massivt förbud skulle troligen leda till många olyckliga medborgare, även om det också skulle uppmuntra tillväxten av alternativa tjänster som spelar enligt regeringens regler. Vad skulle du göra i en värld utan Facebook, Google, Skype och Twitter?

Filed in Web. Läs mer om Ban, Facebook, Google, Indien, Security, Skype och Twitter.